Πολιτικη & Οικονομια

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις για τις πληρωμές των αγροτών για το 2023

Στη Βουλή το ζήτημα - Τι έχει συμβεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρακτέρ σε χωράφι αγρότη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις για τις πληρωμές των αγροτών για το 2023 © EUROKINISSI

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις για τις πληρωμές των αγροτών για το 2023 - Στη Βουλή το ζήτημα από το ΠΑΣΟΚ

Την Τρίτη (15.10) ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στη σταδιακή πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών που αφορά στην εκκαθαριστική πληρωμή του οικονομικού έτους για την καταβολή των ενισχύσεων ΕΑΕ 2023. Η πληρωμή αφορούσε 54.430 μοναδικούς δικαιούχους και το ποσό ανερχόταν σε 14.118.745,51 ευρώ.

Ωστόσο, έχουν προκύψει αντιδράσεις, αφού - σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο - αν και η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι θα πλήρωνε 51 εκατ. ευρώ και ενημέρωσε και σχετικώς την τράπεζα, εντούτοις, η πληρωμή έφτασε μόλις τα 14 εκατ. ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή το ζήτημα των πληρωμών των αγροτών

Το ζήτημα των πληρωμών των αγροτών έφερε στη Βουλή η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά, σημειώνοντας: «μια δουλειά είχατε να κάνετε, να ολοκληρώσετε τις πληρωμές του 2023 σωστά και έγκαιρα. Και δεν το καταφέρατε!». 

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέτυχε να εξοφλήσει τα 81 εκ. ευρώ των άμεσων ενισχύσεων του 2023 μέχρι χθες που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, δίνοντας τελικά μόνο 11 εκ.!» Και συμπλήρωσε: «Ενημερώστε τώρα τι τελικά πληρώθηκε και σε ποιους και τι δεν πληρώθηκε! Είναι ντροπή να μην γνωρίζουν οι αγρότες μας και να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού από τα δικά σας λάθη!». Συνεχίζοντας η βουλευτής ανέφερε «Είπατε κύριε Υπουργέ ότι μέχρι τέλη Αυγούστου θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανώλη. Φτάνουμε τέλη Οκτώβρη και σας ρωτώ, τελείωσε η πανώλη;», ενώ ζήτησε επιτακτικά ενημέρωση για το ποιοι ευθύνονται και πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους κατεστραμμένους κτηνοτρόφους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.