Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές στην πόρτα εξόδου, αν αποκλειστεί ο Κασσελάκης

Κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταμπ'έλα του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα γραφεία του κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές στην πόρτα εξόδου, αν αποκλειστεί ο Κασσελάκης © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές δηλώνουν έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν αν αποκλειστεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος

Εξελίξεις όχι μόνο για την πολιτική πορεία του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να φέρει το ζήτημα του αποκλεισμού ή μη της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου. 

Σε δηλώσεις τους σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο Πέτρος Παππάς και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσαν έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που η υποψηφιότητα Κασσελάκη αποκλειστεί. «Αν επιμείνει αυτή η ομάδα που διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον αποκλεισμό Κασσελάκη, πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να συμπεριληφθούμε στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως διευκρίνισε, η απόφασή του δεν αφορά μόνο την περίπτωση Κασσελάκη, αλλά ευρύτερα «αν αποκλειστεί κάποια υποψηφιότητα εγώ δεν έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4xyc6dybws1)

Στο ίδιο μήπως κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη: «Αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί θα μείνουμε στο κόμμα. Αν δεν είναι υποψήφιος, κάποιοι από εμάς θα φύγουμε. Υπάρχουν τρόποι: ο ένας είναι να ανεξαρτητοποιηθείς, ο δεύτερος είναι να ενταχθείς σε νέο πολιτικό σχηματισμό και ο τρίτος είναι να πας στο σπίτι σου», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4y9age8zitl)

Πέντε βουλευτές κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Action 24, πέντε τουλάχιστον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην ανεξαρτητοποίηση, αν τελικά δεν είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό συμβεί, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη θέση του από αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 35 βουλευτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις σκέψεις για ανεξαρτητοποίηση μοιράζονται με Αυλωνίτη και Παππά η Ραλλία Χρηστίδου, η Γιώτα Πούλου και η Κυριακή Μάλαμα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4yb6j7ljye9)

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί. Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.