Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για Μεταναστευτικό: Θετικό ότι η ΕΕ συγκλίνει στην άποψη της Ελλάδας για αυστηρή φύλαξη των συνόρων

Τη σημασία της συνεργασίας με τρίτες χώρες υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης για Μεταναστευτικό: Θετικό ότι η ΕΕ συγκλίνει στην άποψη της Ελλάδας για αυστηρή φύλαξη των συνόρων
Μητσοτάκης για Μεταναστευτικό: Θετικό ότι η ΕΕ συγκλίνει στην άποψη της Ελλάδας για αυστηρή φύλαξη των συνόρων © EUROKINISSI

Η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής

Στη συζήτηση για το Μεταναστευτικό στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσε ότι «η Ελλάδα πάντα υποστήριζε την ανάγκη αυστηρής φύλαξης των συνόρων και το έκανε πράξη και είναι θετικό ότι πλέον στη θέση αυτή συγκλίνει και η Ε.Ε».

Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τρίτες χώρες - ανέφερε το παράδειγμα της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι η επόμενη πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσει η Ε.Ε. είναι η υποχρέωση να γίνονται δεκτές οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Μεταναστευτικό τα κρίσιμα θέματα της Συνόδου Κορυφής

Ουκρανία και Μεταναστευτικό είναι αδιαμφησβήτητα τα καυτά θέματα του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ η παρουσία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στις Βρυξέλλες συνδέεται με την παρουσίαση του «σχεδίου νίκης» που έκανε το πρωί στο ΝΑΤΟ και κατόπιν στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει την ακλόνητη υποστήριξή της στην Ουκρανία, αλλά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Μαρκ Ρούτε, δεν έδωσε νωρίτερα το πρωί σαφή απάντηση σχετικά με την άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια και εμπλοκής των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο και επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά δύσκολα θέματα στο ζήτημα αυτής της πρότασης, που είναι η πρώτη από τα πέντε σημεία που παρουσίασε ο κ. Ζελένσκι στο μεταναστευτικό.

Οι ηγέτες θα επικεντρωθούν αυτή τη φορά στην αυστηροποίηση της πολιτικής επιστροφών και σε πιθανά νέα μέτρα για την απομάκρυνση μεταναστών σε τρίτες χώρες. Δεν είναι ωστόσο ακόμη ξεκάθαρο για πόσο χρόνο, σε ποιο πλαίσιο και με ποια προοπτική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.