Πολιτικη & Οικονομια

Άρση της ασυλίας Πολάκη για συκοφάντηση κατά του Άδώνη Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis

Τι υποστήριξε κατόπιν της απόφασης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Παύλος Πολάκης
Ο Παύλος Πολάκης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πολάκης: Άρση ασυλίας αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Την άρση ασυλίας του βουλευτή και υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 224 ψήφους υπέρ έναντι 46 κατά και δύο «παρών». Ο κ. Πολάκης παραπέμπεται στη δικαιοσύνη με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης μέσω του διαδικτύου, εναντίον του υπουργού της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της Novartis.

Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε και σήμερα ότι δεν παίρνει «ούτε λέξη πίσω» για όσα κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να υπογραμμίζει ότι «έχει ελεγχθεί από όλες τις αρμόδιες αρχές, έχει αθωωθεί από όλους τους θεσμούς, όλα έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη, δεν υπήρξαν καν ενδείξεις ή αποχρώσεις για να ασκηθεί κατηγορία εναντίον του και η μήνυση είναι το έσχατο μέσο για να σταματήσει να σπιλώνεται η τιμή και η αξιοπρέπειά του».
 
«Δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε το λαδέμπορας, ούτε το αδιευκρίνιστος, ούτε τον χρηματισμό από τη Novartis. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει και που θα είμαι κι εγώ παρών, να βρούμε έναν δικαστή ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης. Έτσι όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και με τις καταθέσεις τριών ουσιωδών και αξιόπιστων μαρτύρων, ανάγκασαν τη Novartis να έρθει σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο και να πληρώσει 350 εκατ. δολάρια», ανέφερε ο κ. Πολάκης. Και κατέληξε ότι «Επιμένω σε αυτά που είπα το 2016, είχα απόλυτο δίκαιο. Εγώ δεν ζητώ καμιά συγνώμη από κανέναν ο οποίος διασπάθισε δημόσιο χρήμα. Δεν ζητάω καμία συγνώμη και υπόσχομαι στον ελληνικό λαό ότι μέχρι το τέλος θα συνεχίσω να πολεμώ για να φτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα».

Αδ. Γεωργιάδης: Αν ο Πολάκης ζητήσει συγγνώμη έστω και τώρα θα αποσύρω τη μήνυση

«Ζητώ να ψηφίσετε ναι στην άρση ασυλίας του κ. Πολάκη και όσα είπε να τα στηρίξει στο δικαστήριο», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον βουλευτή Χανίων καθώς η βουλή ψηφίζει για την άρση ασυλίας του.

 Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε βάρος του βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση μέσω διαδικτύου κατ εξακολούθηση.

«Με έψαξαν 4 χρόνια, ποινικά και φορολογικά και όλες οι αρχές είπαν ότι είμαι αθώος. Και ο Πολάκης έρχεται σήμερα να με πει λαδέμπορα και δεν παίρνει τίποτα πίσω. Τι άλλο να κάνω; Να πάω στον παπά Ρώμης, στον πρόεδρο ΗΠΑ;», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας ότι «όταν ένας πολιτικός σας αντίπαλος έχει αθωωθεί από όλες τις αρχές δεν μπορείτε εσείς να συνεχίζεται να τον σπιλώνετε. Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Πείτε μου εσείς ένα άλλο τρόπο για να υπερασπιστώ την τιμή και υπόληψη μου. Υπάρχει κάτι άλλο για να σταματήσει ο Πολάκης; Πείτε μου εσείς; Εγώ λέω να πάμε στο Δικαστήριο. Εσείς τι λέτε σε αυτό. Λέτε όχι. Εσείς κυρία Ακρίτα δεν είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Εγώ τι είμαι; Δεν έχω δικαιώματα. Τι είμαι ζώο; Όμως αν σας ενδιαφέρουν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα των φίλων σας. Πείτε μου λοιπόν τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Ζητώ να ψηφίσετε ναι στην άρση ασυλίας του κ. Πολάκη και όσα είπε εδώ να τα στηρίξει στο δικαστήριο. Κατηγόρησε Πουλή και Θεοφιλάτου για 10 υποθέσεις».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.