Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Τσίπρας: Οι υποστηρικτές Κασσελάκη θέλουν ένα ΙΧ κόμμα με έναν «φύρερ»

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γρήγορα το «κεφάλαιο Κασσελάκης» θα κλείσει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιώργος Τσίπρας: Η δήλωσή του για τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και το επικείμενο συνέδριο

Ο Γιώργος Τσίπρας υποστήριξε σε συνέντευξή του στο  Flash 99,4 ότι «οι υποστηρικτές του Κασσελάκη θέλουν ένα ΙΧ κόμμα, με έναν "φύρερ"» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι γρήγορα το «κεφάλαιο Κασσελάκης» θα κλείσει για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε για τη διενέργεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε ότι «μπορεί να υπάρξει κριτική», αλλά «η άρση εμπιστοσύνης προβλέπεται από το καταστατικό και έχει ήδη συμβεί. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Στέφανου Κασσελάκη, μπορεί να τεθεί ζήτημα επί της διαδικασίας». 

Όσον αφορά στον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, υπογράμμισε ότι «μπορεί να τεθεί ζήτημα επί της διαδικασίας. Αν αυτό δεν περάσει, έχει τελειώσει κάθε συζήτηση».

Ο Γιώργος Τσίπρας για τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα, με αφορμή τη δημιουργία από τον ίδιο προσωπικής ιστοσελίδα με τίτλο odikosgmassyriza.gr, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου «θέλουν ένα ΙΧ κόμμα με έναν “φύρερ”. Υπάρχει το περίεργο φαινόμενο δυστυχώς και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν για αρχηγό κάποιον που να είναι αυταρχικός (…), που να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν (…), αυτό δεν έχει σχέση με δημοκρατικά κόμματα. Ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να κάνει αυτό από την πρώτη στιγμή, γι’ αυτό έφτασαν μέχρι εδώ τα πράγματα», κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.