Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τη διαδικασία εκλογής προέδρου

Με φόντο το νέο σκηνικό έντασης και την υποψηφιότητα Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τη διαδικασία εκλογής προέδρου © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για τη διαδικασία εκλογής προέδρου με φόντο το νέο σκηνικό έντασης και την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Με φόντο την ένταση, τις αιχμηρές τοποθετήσεις και την παρατεταμένη κρίση στο κόμμα αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη (17.10) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων και της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και ενδέχεται να δώσει απαντήσεις στο τι τελικά θα μπορεί να πράξει ο Στέφανος Κασσελάκης στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης την ιστοσελίδα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»

Μόλις πριν λίγες ώρες, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου site odikomassyriza.gr.  Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Παρακαλώ τον κόσμο που θέλει να στηρίξει, πέρα από την εγγραφή του στις ΟΜ, να κάνει εγγραφή στο δικό μας site odikomassyriza.gr». Η ιστοσελίδα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» περιλαμβάνει συνδέσμους για τη φόρμα εγγραφής εθελοντή, όπου αναφέρεται «Γίνε Εθελοντής - Η φωνή μας είναι το Συνέδριο» και ζητούνται στοιχεία του χρήστη. Το νέο σάιτ εμφανίζει, σε μοβ χρώμα, τη γνωστή εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη, με τη λεζάντα «#ΕΙΜΑΙΕΔΩ», ενώ στο πάνω μέρος φαίνεται το λογότυπο με τα αρχικά του ονόματός του.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο Star ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης, αποδέχομαι την απόφαση παρά την έλλειψη μυστικότητας» και επέμεινε ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αρμοδιότητα να αποκλείσει κανέναν υποψήφιο και πως τελικός κριτής πρέπει να είναι το έκτακτο συνέδριο, ως ανώτατο όργανο, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4 του καταστατικού του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο και το κόμμα είναι η βάση του. Πρέπει η βάση να εκφραστεί» σημείωσε. «Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα αναβληθεί το Συνέδριο» πρόσθεσε, και προειδοποίησε ότι υπάρχουν δυνατότητες πρωτοβουλιών από τα μέλη του κόμματος, σε περίπτωση αναβολής. «Και θα το κάνουν. Το Συνέδριο πρέπει να γίνει δημοκρατικά, πρέπει να φτάσουμε εκεί με έναν τρόπο που να είναι ομαλός». 

Σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση της ΚΕ είναι αμετάκλητη, και για δηλώσεις όπως «το θέμα είναι λήξαν», ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για σοκαριστικές εκφράσεις. «Ποιος βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις;» διερωτήθηκε. Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θεωρεί εαυτόν ακόμη υποψήφιο πρόεδρο, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, όλοι έχουμε δηλώσει την πρόθεση να είμαστε». «Γιατί δεν με αφήνουν να κριθώ από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Ξέρετε τι ντροπή θα είναι για μένα να χάσω από βουλευτή που μέχρι πρότινος ήταν υπό την ηγεσία μου; Δεν με αφήνουν γιατί φοβούνται. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις» πρόσθεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4wjxi9so1z5)

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Είναι τρελός ο αποκλεισμός Κασσελάκη, μήπως φοβούνται;

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι «είναι τρελό αυτό που συνέβη, ξεφεύγει κάθε λογικής ερμηνείας. Εάν δεν επιτρέπεις στον κόσμο είτε την επιδοκιμασία είτε την αποδοκιμασία, μήπως τον φοβάσαι; Δεν έχει ζήσει καμία δημοκρατική χώρα κάτι σαν τον αποκλεισμό Κασσελάκη. Πώς είναι δυνατόν το 2024 σε μια δημοκραιτκή χώρα ξαφνικά ένας πρώην πρόεδρος να αποκλείεται από τη συμμετοχή σε μια εσωκομματική διαδικασία; Αν δεν τα πήγε καλά ο κ. Κασσελάκης θα τον καταψηφίσουν, τι σχέση έχει αυτό με τον αποκλεισμό κάθε υποψηφιότητας». 

«Ποιοι είναι αυτοί που θα υποκαταστήσουν τους χιλιάδες ψηφοφόρους που επέλεξαν τον κ. Κασσελάκη; Δεν υπάρχουν κάποιοι που έχουν εκ των προτέρων το δικαίωμα έκφρασης βούλησης της πλειοψηφίας των μελών ενός κόμματος» πρόσθεσε.

Αφού παρατήρησε, δε, ότι «όλα έγιναν από μια σκληρή κομματική γραφειοκρατία», στη συνέχεια είπε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν ξέρω αν πάμε σε καταστάσεις συγκρουσιακές που θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο, αλλά υπάρχει σίγουρα ψυχικό ρήγμα. Ο κ. Κασσελάκης εξελέγη δημοκρατικά και έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει επανεπιβεβαίωση της λαϊκής εντολής στο πρόσωπό του».

Υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου

Τις τελευταίες ώρες πληροφορίες θέλουν τη Ρένα Δούρου να ετοιμάζει τον φάκελο με την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, λέγεται ότι θα υπέβαλε την υποψηφιότητάς της αν τελικά αποσυρόταν ο Στέφανος Κασσελάκης από την κούρσα, κάτι που δεν φαίνεται ότι προτίθεται να κάνει. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.