Πολιτικη & Οικονομια

«Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;»: Η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό του

Τι είπε για το εξώδικο και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό του - Τι είπε για το εξώδικο και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την απόφασή της να τον αποκλείσει από τις εσωκομματικές εκλογές παραχώρησε σήμερα (15.10) ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα λέγοντας ότι «δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης, αποδέχομαι την απόφαση παρά την έλλειψη μυστικότητας». Ωστόσο επέμεινε ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αρμοδιότητα να αποκλείσει κανέναν υποψήφιο και πως τελικός κριτής πρέπει να είναι το έκτακτο συνέδριο, ως ανώτατο όργανο, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4 του καταστατικού του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικά πρόεδρο και το κόμμα είναι η βάση του. Πρέπει η βάση να εκφραστεί» σημείωσε. «Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα αναβληθεί το Συνέδριο» πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι υπάρχουν δυνατότητες πρωτοβουλιών από τα μέλη του κόμματος, σε περίπτωση αναβολής. «Και θα το κάνουν» είπε.

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει δημοκρατικά, πρέπει να φτάσουμε εκεί με έναν τρόπο που να είναι ομαλός. Παρακαλώ τον κόσμο που θέλει να στηρίξει πέρα από την εγγραφή του στις ΟΜ να κάνει εγγραφή στο δικό μας site odikomassyriza.gr.» είπε. Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του γρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση της ΚΕ είναι αμετάκλητη και δηλώσεις τύπου «το θέμα είναι λήξαν», ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για σοκαριστικές εκφράσεις. «Ποιος βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις;» διερωτήθηκε.

Μάλιστα ερωτηθείς εάν θεωρεί εαυτόν ακόμη υποψήφιο πρόεδρο, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, όλοι έχουμε δηλώσει την πρόθεση να είμαστε» και πρόσθεσε: «Γιατί δεν με αφήνουν να κριθώ από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Ξέρετε τι ντροπή θα είναι για μένα να χάσω από βουλευτή που μέχρι πρότινος ήταν υπό την ηγεσία μου; Δεν με αφήνουν γιατί φοβούνται» πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστήριξε ότι 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πληρώνονται από το κόμμα και γι' αυτό στήριξαν την απόφαση εναντίον του, παρότι διαφωνούσαν με όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο. «Να πάνε να δουλέψουν στην ελεύθερη αγορά. Δεν είναι δυνατόν να έχω ανθρώπους που να βιοπορίζονται από το κόμμα και να συμβάλλουν στη ρευστοποίηση του κόμματος» σημείωσε με έμφαση.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι στο Συνέδριο πρέπει να εκλεγούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και την ίδια ημέρα να γίνει εκλογή του προέδρου.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μάρα Ζαχαρέα: