Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα «μπλοκάκια»

Η ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως από το 2019 η κυβέρνηση προχωρά συνεχώς σε μειώσεις φόρων

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε από τη Βουλή την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, την επόμενη χρονιά εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες, περίπου 25.000 εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα γλιτώσουν από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4vkgni1uc0x)

«Στην κατάργηση τέλους επιτηδεύματος θα συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης διευκρινίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι η απαλλαγή από την επιβάρυνση θα αφορά άμεσα και τα μπλοκάκια (με έως 3 εργοδότες) και δεν θα ισχύσει από το 2027.

Ακόμη, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως από το 2019 η κυβέρνηση προχωρά συνεχώς σε μειώσεις φόρων ενώ πρόσθεσε ότι οι μειώσεις θα συνεχιστούν και το 2025. Επίσης, τόνισε ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην «ανάπτυξη και την μεγέθυνση της πίτας».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2024 ο πληθωρισμός ανήλθε σε 3% αλλά είχαμε αύξηση των εισόδων από ΦΠΑ στο 10,7%. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των εσόδων συνδέεται από την ανάπτυξη και από την διασύνδεση των POS» είπε σε άλλο σημείο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.