Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη με 59,92% έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα

Τα τελικά αποτελέσματα - Πόσοι ψήφισαν

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Νίκη Ανδρουλάκη με 59% έναντι 41% του Χάρη Δούκα © Aris Oikonomou / SOOC

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα ποσοστά των δύο υποψηφίων στο 100% της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων 

Νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει μία νέα θητεία στη Χαριλάου Τρικούπη με 59,92% στο 100% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, έναντι του Χάρη Δούκα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλαμβάνει το 59,92% (125.820 ψήφους) έναντι του Χάρη Δούκα που έλαβε το 40,08% των ψηφισάντων (84.149 ψήφους). Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν 213.001 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, καταγράφηκαν 209.969 έγκυρα ψηφοδέλτια, 3.032 άκυρα και λευκά (1.635 άκυρα και 1.397 λευκά). Η αποχή σε σχέση με τον α' γύρο των εκλογών υπολογίζεται περί το 29%. 

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Χάρης Δούκας λίγα λεπτά μετά τις 20:30 τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Χάρης Δούκας φέρεται να είπε στον Νίκο Ανδρουλάκη «προχωράμε όλοι μαζί», δίνοντάς του συγχαρητήρια. Μέσα στην επόμενη ώρα, ο Χάρης Δούκας αναμένεται να κάνει δηλώσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4uuzvoxtant)

Συγχαρητήρια Μιχάλη Κατρίνη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο κ. Κατρίνης, που ήταν υποψήφιος στον α’ γύρο των εκλογών, έγραψε αναλυτικά:  «Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο».

Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο.

Posted by Mihalis Katrinis on Sunday, October 13, 2024

Διαμαντοπούλου: Ο Ανδρουλάκης καλείται να συνθέσει τη νέα ανθρωπογεωγραφία

Μεγάλη και σημαντική χαρακτήρισε η Άννα Διαμαντοπούλου τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, σημειώνοντας ότι είναι μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφού καλείται να συνθέσει τη νέα ανθρωπογεωγραφία μετά τις εσωκομματικές εκλογές και να οργανώσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το Συνέδριο όπου θα εκφραστούν όλοι.

«Μέχρι τότε ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να δώσει τα πρώτα δείγματα. Και στους δύο υποψηφίους υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα και πρόσωπα. Δεν είναι διχαστικό το 60 - 40 των αποτελεσμάτων στις εκλογές», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Άννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Θέλουμε από το ΠΑΣΟΚ το νέο, που αρμόζει στη σύγχρονη κοινωνία. Σήμερα, η πολιτική δεν είναι όπως πριν από δεκαπέντε – είκοσι χρόνια. Όλα τα σενάρια για το όνομά μου την επόμενη μέρα είναι απολύτως ανοησίες. Πρόσφατα ανέφερα ότι είμαι εδώ, παρούσα. Πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω πολύ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4uvjxgsghxl)

Κασσελάκης προς Ανδρουλάκη: Συγχαρητήρια για τις δημοκρατικές διαδικασίες

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, εκφράζοντας του τα συγχαρητήρια για την επανεκλογή του στην προεδρία του κόμματος του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε την επικοινωνία που είχε με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, σε ανάρτηση του στο Χ.

Σε αυτήν την ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης έδωσε τα συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες που διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές.

Γερουλάνος για νίκη Ανδρουλάκη: Προχωράμε συντεταγμένοι υπό την ηγεσία του

Ο Παύλος Γερουλάνος μέσω Χ έκαναν την πρώτη του δήλωση για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Χάρη Δούκα. 

«Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές» σημειώνει στην ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Γερουλάνος επικοινώνησε και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και με τον Χάρη Δούκα. Μάλιστα, στον Χάρη Δούκα φέρεται να τόνισε ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην Αθήνα. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου

Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του.

Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού.

Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.