Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες - Ψήφισαν 181.657 ως τις 17:30

Πότε θα ξέρουμε τον νικητή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μία ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών, γύρω στις 20:00, θα έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα σε ποσοστό περίπου 60%

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή να είναι μειωμένη σε σχέση με τον α' γύρο της περασμένης Κυριακής (6/10).

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, μέχρι τις 17:30 μ.μ. ψήφισαν 181.657 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή να είναι κατά 26,34% μειωμένη σε σχέση με την πρώτη Κυριακή. Οι κάλπες κλείνουν στις 7:00 το απόγευμα.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι ώρα θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα

Όσον αφορά το πότε θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, κομματικά στελέχη που επιμελούνται την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών εκτιμούν ότι μία ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών, γύρω στις 20:00 δηλαδή, θα έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα σε ποσοστό περίπου 60%.

ΠΑΣΟΚ: Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε από το Μεγανήσι

Στο Μεγανήσι ψήφισαν 35 μέλη-φίλοι του ΠΑΣΟΚ, από τους 63 που είχαν συμμετάσχει στον α' γύρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 22 ψήφους, ο Χάρης Δούκας 12, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

Η συμμετοχή στο Λεκανοπέδιο Αττικής

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου ψηφίζει και η μεγάλη μάζα, η συμμετοχή μέχρι τις 16:00 ήταν στις 46.747 από 66.000 που είχαν προσέλθει την ίδια ώρα στον α' γύρο. Σημειώνεται ότι στο λεκανοπέδιο την προηγούμενη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν τρίτος και ο Χάρης Δούκας είχε έρθει τέταρτος. Είχαν σαρώσει οι Π. Γερουλάνος και Α. Διαμαντοπούλου. Αυτό δείχνει ότι οι ψηφοφόροι των κ.κ. Διαμαντοπούλου και Δούκα απείχαν μεν αλλά όχι όσο αναμένονταν.

Μεγάλη η συμμετοχή στην Κρήτη όπου είχε σαρώσει ο Ανδρουλάκης

Η συμμετοχή ψηφοφόρων στην Κρήτη, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε «σαρώσει» στον α' γύρο με 61,87%, πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Μέχρι τις 4 το απόγευμα είχε προσέλθει στις κάλπες 19.097. Η Κρήτη ήταν η τρίτη καθοριστική (από πλευράς συμβολής ψήφων στο τελικό αποτέλεσμα) περιφέρεια.

Τόσο οι δύο «μονομάχοι» για την προεδρία (Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας) όσο και οι έτεροι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να περάσουν στον β' γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας ψήφισαν από νωρίς, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας.

Ανδρουλάκης: «Ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας»

Από το Ίλιον, όπου ψήφισε λίγο μετά τις 10:30, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για το αποτέλεσμα του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και για την περαιτέρω πορεία του.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια» δήλωσε, και ευχαρίστησε τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

«Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δούκας: «Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ»

Ευκαιρία αλλαγής είναι για τον Χάρη Δούκα η σημερινή ψηφοφορία στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Δούκας ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και αμέσως μετά δήλωσε: «Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία, να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή!».