Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν πάνω από 130.000 έως τώρα

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας αναμετρώνται για την ηγεσία - Τα τελευταία δεδομένα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 130.000 ψήφισαν, 18% λιγότεροι από την πρώτη Κυριακή - Οι εξελίξεις στην εσωκομματική αναμέτρηση Ανδρουλάκη - Δούκα.
Πάνω από 130.000 ψήφισαν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ έως το μεσημέρι της Κυριακής 13 Οκτωβρίου © Eurokinissi/Κώστας Τζούμας

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 130.000 ψήφισαν, 18% λιγότεροι από την πρώτη Κυριακή - Οι εξελίξεις στην εσωκομματική αναμέτρηση Ανδρουλάκη - Δούκα.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που προσήλθαν στις κάλπες στον σημερινό β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου ανέρχονται σε 130.617 στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Το ποσοστό συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγράφει μείωση της τάξης του 18%, συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή την ίδια ώρα.

Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ άνοιξαν στις 07:00 το πρωί, ενώ αντιμέτωποι στη μονομαχία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τις 20:00 θα υπάρχει ασφαλές αποτέλεσμα, ενώ ικανοποίηση για την προσέλευση εκφράζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Ίλιον

Από το Ίλιον, όπου ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για το αποτέλεσμα του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και για την περαιτέρω πορεία του.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», δήλωσε και ευχαρίστησε τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

«Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ο Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Εξερχόμενος από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας δήλωσε:

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία, αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, δυνατό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή».

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οδηγίες για τους ψηφοφόρους

Οι κάλπες άνοιξαν το πρωί στις 7 και η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου/διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α' γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς. 

Για να ψηφίσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δε χρειάζεται να καταβάλουν αντίτιμο, ενώ μπορούν να προσέλθουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, σε όποια περιοχή της χώρας, μπορούν να ψηφίσουν δηλαδή και σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από την προηγούμενη φορά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.