Πολιτικη & Οικονομια

Η προφητική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Όσα είπε από το βήμα της Βουλής για «τα δύσκολα που έρχονται» πριν από εννέα χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η προφητική τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από 9 χρόνια - Απόσπασμα της ομιλίας του στη Βουλή τον Ιούνιο του 2015.

Μια τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή πριν από εννέα χρόνια, θα μπορούσε να θεωρηθεί προφητική σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ελληνικό κοινοβούλιο έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2015, λίγο πριν προκηρύξει το δημοψήφισμα ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

H προφητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουνίου 2015, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις της τότε κυβέρνησης με το ΔΝΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «υπάρχουν ακόμα περιθώρια, γιατί εμείς έχουμε δύο πυλώνες στην πολιτική μας, την αλήθεια και την υπευθυνότητα».

Στη συνέχεια ακούστηκαν γέλια από το ακροατήριο, κάτι που οδήγησε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τονίσει «αυτό πληρώνουμε, θα το πληρώσετε, όχι λόγω υπευθυνότητας αλλά λόγω αντικειμενικής ευθύνης», ενώ συνέχισε ως εξής: «Μη γελάτε, να προετοιμάζεστε πολιτικά και ψυχολογικά για αυτό που θα σας συμβεί», συμπληρώνοντας πως «τώρα ήρθαν τα δύσκολα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Θυμηθείτε αυτά που λέγονται εδώ και καταγράφονται στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, που είναι το σώμα της εθνικής ιστορίας. Κάθε λέξη μετράει, κάθε πρόταση μετράει. Κάθε παράλειψη μετράει. Και εδώ είμαστε, να κάνουμε τον τελικό λογαριασμό ενώπιον του ελληνικού λαού και της ιστορίας».

Πέντε ημέρες μετά από εκείνη την ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε το δημοψήφισμα.