Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη θα δοθεί στο συνέδριο - Οι πρώτες αντιδράσεις της πλευράς Κασσελάκη

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον 4

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από υποψήφιος των προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε θέσεις μάχης δηλώνει ότι παραμένει η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής τους ΣΥΡΙΖΑ για μπλόκο στην υποψηφιότητά του.

«Κορυφώθηκε το πραξικόπημα» λένε από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, παραπέμπουν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Νοεμβρίου και, όπως τονίζουν, «εκεί θα δοθεί η μάχη».

Μετά από μια ταραχώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χρειάστηκε 2,5 ώρες για να ξεκινήσει (αφού δεν υπήρχε αρχικά η απαραίτητη απαρτία) και στη συνέχεια χρειάστηκαν 4,5 ώρες μέχρι να ψηφιστεί ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές, τα δύο στρατόπεδα, των «87» και του Στ. Κασσελάκη, παραμένουν ακόμα σε θέσεις μάχης.

Η μάχη θα δοθεί στο συνέδριο, λέει η πλευρά Κασσελάκη

Λίγο μετά την απόφαση της ΚΕ, από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη ανέφεραν πως «κορυφώθηκε το πραξικόπημα» και τόνιζαν πως πλέον η μάχη θα δοθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σχολιάζοντας την απόφαση ανέφεραν χαρακτηριστικά πως το 47% ήταν αυτό που αποφάσισε για τον αποκλεισμό της υποψήφιότητάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης από αύριο ξεκινάει περιοδείες στην επικράτεια προκειμένου να συναντήσει από κοντά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«87»: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον 4

Από την πλευρά τους, οι «87» υποστηρίζουν πως με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής από αύριο οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέσσερις: ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Ουσιαστικά, η σημερινή απόφαση της ΚΕ σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη και πλέον το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο για την ώρα είναι εάν το συνέδριο που θα ακολουθήσει τον Νοέμβριο (8-10/11) θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει τελικά υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.

Γεωργιάδης για Κασσελάκη: Τον απέκλεισαν γιατί ήξεραν ότι θα τους κέρδιζε

Ανάρτηση μετά την είδηση του αποκλεισμού του Στέφανο Κασσελάκη από τις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Άδωνις Γεωγιάδης στην οποία κάνει λόγο για αντιδημοκρατική διαδικασία.

Τον απέκλεισαν γιατί ήξεραν ότι θα τους κέρδιζε, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Αυτοί οι άνθρωποι, με αυτή τη νοοτροπία, μιλούν τόσα χρόνια για Δημοκρατία κλπ Φαρισαίοι, Υποκριτές» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:       

«Η άποψη μου για τον @skasselakis είναι γνωστή, δεν τον εκτιμώ ούτε καν λίγο. Άλλο όμως αυτό και άλλο ο αντιδημοκρατικός τρόπος αποκλεισμού του.

Μία κομματική πλειοψηφία υφισταμένη πριν καν αυτός εκλεγεί για πρώτη φορά, τον αποκλείει διότι στην πραγματικότητα ξέρουν ότι σε ανοικτές εκλογές, θα τους κέρδιζε. Αυτοί οι άνθρωποι, με αυτή τη νοοτροπία, μιλούν τόσα χρόνια για Δημοκρατία κλπ Φαρισαίοι, Υποκριτές!

Κατέστησαν τον κ. Κασσελάκη συμπαθή στην Κοινή Γνώμη και τον @syriza_gr ένα πολιτικό απολίθωμα ξεκομμένο από την Κοινωνία.

Ο "Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός" δηλ ο Ολοκληρωτισμός του Κομμουνισμού, που έμαθαν όλοι αυτοί εκεί από νεαρά ηλικία εξακολουθεί να είναι βαθειά ριζωμένος μέσα τους.

Όπως καταλαβαίνετε από Τύχη γλιτώσαμε το 2015 και από την "Αγία" ΕΕ που δεν τους άφησε αυτή τους την νοοτροπία, να την ασκήσουν και πάνω στο σύνολο του Ελληνικού Λαού».

Καρανίκας για αποκλεισμό Κασσελάκη: «Έκαναν την Αριστερά να ντρέπεται»

Μέσω ανάρτησης στα social media ο Νίκος Καρανίκας σχολίασε τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές, που αποφάσισε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο Νίκος Καρανίκας κάνει λόγο για «αποκλεισμό ανθρώπου» και «μπλόκο στη δημοκρατία», αλλά και για «βαρόνους του ΣΥΡΙΖΑ» και αντιδημοκρατική διαδικασία.

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα για τον αποκλεισμό του Κασσελάκη

«Αποκλεισμός ανθρώπου.

Μπλόκαραν την δημοκρατία.

Δεν είναι αριστερά.

Απλά και αντιδημοκρατικά. Όπως τους ταιριάζει.

Κατάφεραν οι βαρώνοι του Συριζα ΠΣ να μετατρέψουν την ΚΕ σε ένα όργανο άνευ ουσίας, ένα αντιδημοκρατικό όργανο.

Μια ολιγαρχία.

Κάτι σε βούρκο το πάνε αφού ψάχνουν τρόπο να ταυτιστεί το όργανο και η αριστερά με τον εαυτό τους.

Φοβούνται την δημοκρατική αναμέτρηση με τον σύντροφο Κασσελακη γιατί έχασαν μια φορά και θα χάσουν και την επόμενη φορά. Το ξέρουν ότι είναι ανίκανοι και παρωχημένοι.

Μπλόκαραν την δημοκρατία. Ούτε η ΝΔ δεν έπραξε έτσι.

Δεν είναι αριστεροί ούτε αριστερές. Αυτά είναι πρακτικές μιας πολιτικής των βαρόνων και ειναι προφανες ότι επρόκειτο για καταχραστές της ιστορίας.

Είναι ανάξιοι της αριστερής ιστορίας. Ξεκάθαρο.

Πρώτα κούρασαν τον κόσμο και τώρα έκαναν την αριστερά να ντρέπεται.

καταισχύνη ολιγαρχών».