Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση και επεισόδια έξω από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής

Μεταξύ υποστηρικτών του Κασσελάκη και μελών της ΚΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Με καθαρή πλειοψηφία πέρασε η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απέρριψε την υποψηφιότητα Κασσελάκη για την αρχηγία του κόμματος, οπαδοί του πρώην προέδρου δημιούργησαν ένταση και επεισόδια κατά την έξοδό τους.

Με καθαρή πλειοψηφία πέρασε η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν138 μέλη της ΚΕ, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση σημειώθηκε μεγάλη ένταση έξω από το ξενοδοχείο με τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη να διαμαρτύρονται εντονότατα κατά της απόφασης της ΚΕ.

Για την σημερινή συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που σημαίνει ότι υπήρχε απαρτία. Σημειώνεται ότι αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης προκειμένου να αποτρέψουν την απαρτία και την λήψη της απόφασης οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη καθώς και στελέχη που θεώρησαν "διχαστικό" τον αποκλεισμό.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι στην υποβολή των υποψηφιοτήτων που είναι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου δεν θα είναι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. Το ερώτημα είναι εάν το Συνέδριο που θα ακολουθήσει στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακηρύξει υποψήφιο τον Στέφανο Κασσελάκη όπως θεωρεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του.