Πολιτικη & Οικονομια

Σε κλίμα έντασης η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Καταγγελίες μελών

Ανέβηκαν από την πρώτη στιγμή οι τόνοι - Η ανάρτηση Πολάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση με το καλημέρα στην Κεντρική Επιτροπή, πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση - Απών ο Παύλος Πολάκης - Τι αναφέρει σε ανάρτησή του.
Συνεδριάζει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση με το καλημέρα στην Κεντρική Επιτροπή, πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση - Απών ο Παύλος Πολάκης - Τι αναφέρει σε ανάρτησή του. 

Συνεδριάζει στις 12:30 το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την έντονη κριτική που δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι τόνοι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα από τα μέλη πήγαν να πάρουν τις κάρτες τους και δεν τους τις έδιναν, ενώ αναφέρθηκε από υποστηρικτές της πλευράς Κασσελάκη ότι ένα πρόσωπο πήρε κάρτα μέλους χωρίς να είναι μέλος της ΚΕ.

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικότερα, σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρξε διαφωνία για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα αλλά και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στην αίθουσα.

Ο Θανάσης Οικονόμου, που πρόσκειται στη πτέρυγα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε θέμα γιατί μπήκαν πριν την έναρξη, στην αίθουσα της συνεδρίασης, πρόσωπα που δεν είχαν προμηθευτεί το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη ότι αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής. Κατόπιν τούτου οι υποστηρικτές του λένε ότι «εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης».

Όπως αναφέρουν στους δημοσιογράφους, μετά την έναρξη των εργασιών στην αίθουσα θα μείνει η Θεοδώρα Τζάκρη που τους εκπροσωπεί, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν προκειμένου να μην υπάρχει η απαραίτητη απαρτία για την συνεδρίαση.

Ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει στην Κρήτη, αλλά πρόσωπα που είναι κοντά του βρίσκονται στην συνεδρίαση. Στη συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, υπήρξε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, o οποίος θα είναι απών σήμερα.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Απών ο Πολάκης - Η ανάρτησή του

«Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες», γράφει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Παύλος Πολάκης. 

«Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνί», τονίζει ο Παύλος Πολάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«"Εξώδικα" και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται», σημείωσε ο κ. Πολάκης και απηύθυνε κάλεσμα στους "δημοκρατικούς πολίτες για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας". «Θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί "μεσσίες" και μεσάζοντες, δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν. Αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκές δυνάμεις σε κίνηση και ηγεσία που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αβάσταχτη μοναξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αβάσταχτη μοναξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διατηρεί τον μεταρρυθμιστικό του πολιτικό λόγο, ακούγεται ωστόσο όλο και λιγότερο πειστικός, όλο και περισσότερο ξεκομμένος από την πολιτική πραγματικότητα της χώρας και του ίδιου του κόμματός του.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.