Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο νικητής στις επόμενες εθνικές εκλογές

«Δεσμεύομαι για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο νικητής στις επόμενες εθνικές εκλογές - Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας απόψε στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αναδεικνύοντας τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

«Την κρίση την πληρώνουμε όλοι -πλούσιοι, φτωχοί και μεσαία τάξη- αναλογικά; Όχι βεβαίως. Τις συνεχείς κρίσεις τις πληρώνει ο φτωχός και η μεσαία τάξη, οι πλούσιοι έγιναν πολύ πλουσιότεροι. Ποιο είναι το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο που δείχνει πού πάει την κατάσταση η Νέα Δημοκρατία; Οι μισθοί ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι 26οι στις 27 χώρες της Ευρώπης και τα κέρδη των επιχειρήσεων λόγω της αύξησης των τεράστιων υπερκερδών των ισχυρών τρίτα από την κορυφή της Ευρώπης. Δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα ευρωπαϊκής χώρας με τέτοια απόκλιση μεταξύ μισθών και κερδών των επιχειρήσεων», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην αποδρομή της κυβέρνησης, τόνισε το ΠΑΣΟΚ έχει μπει πρωταγωνιστικά στο επίκεντρο καθώς σε αυτό στρέφουν το βλέμμα οι πολίτες.

«Αυτό που κράτησε όρθια τη Νέα Δημοκρατία είναι η ανοχή του λαού μπροστά στον φόβο της διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Τώρα όμως αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει, αλλά ένα άλλο ενδεχόμενο ελπίδας και προοπτικής. Όλοι εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη που αυτή την Κυριακή θα είναι πιο ενωμένη, πιο ισχυρή, γιατί μαζί μπορούμε να πάμε και πιο ψηλά και πιο δυνατά» ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι έχει κρατήσει τις επισημάνσεις για αλλαγές και βελτιώσεις των απλών πολιτών που συνάντησε αυτούς τους μήνες.

«Σας δεσμεύομαι, οι γνήσιες παρατηρήσεις τους, που είναι αφιλτράριστες από φιλοδοξίες, θα γίνουν πράξη από τη Δευτέρα το πρωί. Σας δεσμεύομαι ότι η παράταξή μας θα οργανωθεί στρατηγικά και επικοινωνιακά για να απαντήσει θετικά στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού που είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του 2021», τόνισε.

«Δεν δέχομαι να υποτιμά κανείς όσα καταφέραμε μαζί δυόμισι χρόνια απέναντι στη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών, απέναντι στην ολιγαρχία, απέναντι στη μιντιοκρατία που είχαν προγράψει το ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας ότι είμαστε παρελθόν και επιφυλάσσοντάς μας τον ρόλο του αδύναμου κυβερνητικού εταίρου. Τα σενάρια τους πια δεν υπάρχουν. Το μόνο που υπάρχει είναι ο δρόμος της νέας μεγάλης Αλλαγής, της νέας νίκης. Εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και πιστεύω βαθιά ότι αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει ενωμένο, με τον υπεύθυνο λόγο, με το πολιτικό πρόγραμμα, με ένα ικανό στελεχιακό δυναμικό, μπορούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές όχι μόνο να κοιτάξουμε στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία αλλά να είμαστε ο νικητής», τόνισε» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.