Πολιτικη & Οικονομια

Μισάωρο τετ α τετ Κασσελάκη - Πολάκη: Η σύσκεψη των «πέντε» που έγινε ραντεβού για 2

Τι δήλωσαν εξερχόμενοι - Στο επίκεντρο το εξώδικο του πρώην προέδρου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μισάωρο τετ α τετ Κασσελάκη - Πολάκη στην Κουμουνδούρου - Τι δήλωσαν εξερχόμενοι - Στο επίκεντρο το εξώδικο του πρώην προέδρου

Ραντεβού για δύο αποδείχτηκε πως ήταν τελικά η σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ την οποία συγκάλεσε ο Παύλος Πολάκης, καθώς, στην σκιά του εξωδίκου που είχε αποστείλει ο Στέφανος Κασσελάκης, οι Φαραντούρης και Γκλέτσος αρνήθηκαν να παρευρεθούν, ενώ προϋποθέσεις έθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Έτσι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, προσήλθαν το μεσημέρι της Πέμπτης μόνο ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων και ο έκπτωτος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μισάωρη συνάντηση ο Παύλος Πολάκης ήταν μαζί με τον Μάρκο Χατζησάββα και ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον Μανώλη Καπνισάκη.

Κασσελάκης: Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά

Καταρχάς με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα.
Επρεπε να είμαστε όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις για να έχουμε έναν διάλογο για την ομαλή πορεία του κόμματος στην εκλογή προέδρου και επίσης στη διεξαγωγή ενός συνεδρίου το οποίο θα πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους τους συνέδρους..
Όχι επιλεκτική μεταχείριση.
Όσον αφορά στο περιεχόμενο της εξωδικαστικής διαμαρτυρίας μου-δήλωσής μου, το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ήδη ικανοποιηθεί από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος που δημοσίευσε τα πέντε πόθεν έσχες με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, όπως θα έπρεπε δηλαδή να γίνει εκ των προτέρων.
Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία του κόμματος σε μία έρευνα για την διαρροή η οποία προέκυψε. Ήταν μία επιλεκτική διαρροή στοιχείων στοχευμένη σε μία μέρα που ήταν να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να αμαυρώσει το πρόσωπό μου.
Δεν έχω θέμα προφανώς με αυτές τις επιθέσεις αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιος πρέπει να θέσει μερικά όρια, Ειδικά όταν πρόκειται για μία εκλογική διαδικασία και υπάρχουν αστικά δικαιώματα.
Από κει και πέρα όπως έχω δηλώσει δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για προώθηση αυτού του ζητήματος σε εισαγγελική αρχή σε καταγγελία, σε μήνυση. Η διαμαρτυρία μου έχει γίνει δημόσια , έχει ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι θα ήταν καλό για την αξιοπιστία του κόμματος των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης, να προβεί και σε μία έρευνα για το αν προέκυψε αυτή η διαρροή από τους κόλπους της κεντρικής επιτροπή.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά.

Πολάκης: Δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν, θέλω να νικήσω

«Ήρθα στην ώρα μου, τίμησα αυτά που είχα πει, προσπάθησα να προσφέρω στην πορεία προς το συνέδριο. Οι συνυποψήφιοί μου έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξώδικου. Το ίδιο έκανα και εγώ», είπε ο Παύλος Πολάκης μετά τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Όπως καταδίκασα την επιλεκτική διαρροή, που δεν έχει πια κανένα νόημα γιατί και τα 5 είναι δημόσια. Είπα και εγώ στον Κασσελάκη να το αποσύρει. Δήλωσε ότι δεν θα το κάνει. Είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις, είναι και αυτό ένα προχώρημα», πρόσθεσε.

«Με βάση αυτά ήταν δεδομένο ότι δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση. Αποχώρησε. Ο Φάμελλος δεν ήρθε και αυτός είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης του εξώδικου», συμπλήρωσε.

«Εγώ έχω να πω ότι το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα ή ενός που θα γίνει προσαρτήματα μιας κυβέρνησης δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το εξώδικο που θα τεθεί στην ΚΕ το Σάββατο, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε: «Είναι δικός τους λογαριασμός. Εγώ θα εκτιμήσω τη στάση μου σε σχέση με την παρουσία μου στην Κεντρική Επιτροπή. Εγώ, όπως έχω πει δημόσια, δεν θέλω να αποκλείσω κανέναν. Θέλω να τους νικήσω».