Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA - Η μπάλα του Champions League, η φανέλα της Παρί και τα συγχαρητήρια

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και ποδοσφαιρικούς παράγοντες

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA: Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν και ποδοσφαιρικούς παράγοντες

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο πλαίσιο της 31ης Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (ECA), που ολοκληρώνεται στην Αθήνα με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν από τον οποίο μάλιστα δέχτηκε συγχαρητήρια για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για το ζήτημα της οπαδικής βίας.

Στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF) Πατρίς Μποτσέπε, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (ECA) Νάσερ Αλ Κελαϊφί και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA και τον Αλ Κελαϊφ © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA και τον Αλ Κελαϊφ © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τι συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA και ποδοσφαιρικούς παράγοντες

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα μέτρα που έχει υλοποιήσει η Ελλάδα για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, όπως η ψηφιακή ταυτοποίηση του κατόχου ενός εισιτηρίου, η συστηματική επιτήρηση ζωνών εντός των γηπέδων με κάμερες και η αυτόματη επιβολή συγκεκριμένων ποινών σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

Τονίστηκε ότι η συμπεριφορά των φιλάθλων είναι πλέον εφάμιλλη των μεγάλων ευρωπαϊκών γηπέδων, ενώ παράλληλα έχει βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων και το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Ο Αλεξαντερ Τσέφεριν συνεχάρη την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει πετύχει. Ο πρόεδρος της UEFA έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό -για δώρο- μια μπάλα του Champions League και ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κεραίφί, μια φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας.

O ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κεραίφί, μια φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA και τον Αλ Κελαϊφ © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στη συνάντηση, εξετάστηκαν επίσης οι βέλτιστες πρακτικές για την καλλιέργεια και την ανάδειξη νέων αθλητών καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας με αφρικανικούς συλλόγους σε αυτό το πεδίο. Να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την οδύνη και τη θλίψη τους για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και διεθνούς Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.