Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαριάδης για Κασσελάκη: Με έβαλε να μασάω τα λόγια μου για το Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια

«Μας έκανε ρεζίλι, θα ζητήσω να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κώστας Ζαχαριάδης: Ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη - Θα ζητήσει την ακύρωση της υποψηφιότητάς του

Ο Κώστας Ζαχαριάδης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος «μας έκανε ρεζίλι». 

Ο κ. Ζαχαριάδης κατήγγειλε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τον είχε αναγκάσει να τα «μασάει» τα λόγια του για το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να απαλλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία του, ζητώντας από την Κεντρική Επιτροπή να ακυρωθεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη. «Θέλει να κάνει κόμμα δικό του, να έχει έναν βουλευτή όπως ο Πέτρος Παππάς, που είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και τότε δεν ήμασταν αυστηροί μαζί του. Μας εξευτέλισε. Έβαλε εμένα να βγαίνω και να τα μασάω για το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” προεκλογικά. Και δεν μιλούσα. Το έκανα γαργάρα αριστερός άνθρωπος και έλεγα αηδίες, επειδή τα έλεγε ο πρόεδρος. Σοβαρά τώρα; Η ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι η αριστερά; Δεν είναι όλα μια ναρκισσιστική γυάλινη μπάλα, να κοιτάμε τον εαυτό μας και να μας αρέσει».

Σχετικά με τα οικονομικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «Εγώ υπέσκαψα τον Κασσελάκη ή αυτός τη συλλογική μας υπόθεση, μιλώντας για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος υπέσκαψε, ποιον; Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε. Δεν θέλω να ακυρώσω κανέναν. Δεν προσωποποιώ τη σύγκρουση με κανέναν. Βάζω τα θέματα ιδεολογικοπολιτικά. Βγάζω ένταση γι’ αυτό. Δεν βγήκα να πω στον Αντώναρο για τα λεφτά. Μιλάω από καρδιάς. Μπορεί να πληγώνω κάποιους που συμπορευτήκαμε, αλλά δίνω μάχη να κρατήσω το κόμμα όρθιο, ακόμη και με κόστος για την εικόνα μου. Μας έκανε ρεζίλι ο Κασσελάκης, τον στήριξα γιατί το κόμμα είναι υπόθεση ζωής και όχι μπίζνα».

Επίθεση Ζαχαριάδη και στον Αντώναρο

Στην ίδια συνέντευξη στο Action24, ο Κώστας Ζαχαριάδης διάβασε μία δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου, σημειώνοντας ότι όποιος «προσπαθεί να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και θα τον διώξουμε. Διακεκριμένο στέλεχος της πλευράς Κασσελάκη είπε: “Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι θα παραιτηθεί η κυρία… τάδε; Πού θα ξαναβρεί στη ζωή της μισθό με αρκετά χιλιάρικα και αυτοκίνητο με οδηγό;” Πρόκειται για τον κύριο Αντώναρο προς την κυρία Σβίγκου. Αυτός ο άνθρωπος ήρθε από τη ΝΔ στην αριστερά για να πει σε ανθρώπους 40 χρόνων, που έχουν αφιερωθεί στο κόμμα τους, ότι κάθονται για να παίρνουν μισθό κάτω από 2.000 μετά λόγου γνώσεως; Θα μας πει τεμπέληδες ο Αντώναρος; Οτι καθόμαστε; Ούτε η Ομάδα Αλήθειας δεν έχει γράψει τέτοια, και ήρθε ο Αντώναρος από τη δεξιά να μας κάνει τον χωροφύλακα. Και θα μείνει αυτός μέσα; Ενα λάθος πρέπει να διορθώνεται».