Πολιτικη & Οικονομια

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος εμφανίζεται πιο πλούσιος από τους 5 υποψήφιους - Δείτε αναλυτικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ
Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ © Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε αναλυτικά

Δημοσιεύτηκαν το βράδυ της Τρίτης (8.10) τα Πόθεν Έσχες των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τα «πόθεν έσχες» παρουσιάζονται στο πλαίσιο κατάθεσης των υποψηφιοτήτων μετά από όσα έγιναν με την διαρροή στοιχείων πόθεν έσχες του Στ. Κασσελάκη, που οδήγησε να κάνει εξώδικό κατά της ΠΓ και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι με εντολή Νίκου Παππά ανέβηκαν στο site του ΣΥΡΙΖΑ τα περιουσιακά στοιχεία όλων των υποψηφίων.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ο οποίος , όπως είχε υποχρέωση, καταθέτει την αρχική δήλωση Πόθεν Έσχες, δηλώνει για το 2023 1.678.594 δολάρια, όπως και 70.000 δολάρια από ενοίκια.

Δηλώνει επίσης τα γνωστά ακίνητα ιδιοκτησίας του - το σπίτι στις Σπέτσες, την γονική παροχή στον Νέο Κόσμο, την ιδιοκτησία 55 στρεμάτων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης με τη βίλα που διατίθεται προς ενοικίαση και αποφέρει τα έσοδα από τα ενοίκια - ενώ δεν δηλώνει την κατοικία του στο Κολωνάκι, μιας και αγοράστηκε μέσα στο 2024.

Δείτε τα Πόθεν Έσχες των 5 υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ:

ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Ολόκληρη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας νωρίτερα:

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.
Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.
Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα. Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.