Πολιτικη & Οικονομια

Fake news η προληπτική επιστράτευση στην Ελλάδα λόγω Ισραήλ

Ψευδής ο ισχυρισμός που διαδόθηκε στο διαδίκτυο - Τι ισχύει στην πραγματικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψευδής αποδεικνύεται η είδηση ότι γίνεται προληπτική επιστράτευση στην Ελλάδα λόγω των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή - Πώς διαδόθηκε στο διαδίκτυο.
Η είδηση περί προληπτικής επιστράτευσης που διαδόθηκε στο διαδίκτυο αποδεικνύεται ψευδής © Eurokinissi/Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ

Ψευδής αποδεικνύεται η είδηση ότι γίνεται προληπτική επιστράτευση στην Ελλάδα λόγω των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή - Πώς διαδόθηκε στο διαδίκτυο.

Fake news αποτελεί η είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σχετικά με προληπτική επιστράτευση που φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η είδηση περί προληπτικής επιστράτευσης διαδόθηκε ταχύτατα στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύτηκε από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενώ προκάλεσε και την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

Πηγή του ισχυρισμού αποτέλεσε δήλωση του πρέσβη επί τιμή Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προώθησε γραπτή πρόσκληση για «προληπτική επιστράτευση» στη χώρα μας, λόγω της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4plkcm3cc75)

Ο ισχυρισμός είναι ψευδής και βασίζεται σε πλαστό έγγραφο, όπως επιβεβαίωσε στα Ellinika Hoaxes το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον κ. Χρυσανθόπουλο να ανακαλεί δημοσίως όσα είχε πει, παραδεχόμενος ότι τα λεγόμενά του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Πρόκειται για ξεκάθαρο fake news

Τα Ellinika Hoaxes επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις ότι ο ισχυρισμός περί επιστράτευσης αποτελεί ένα «ξεκάθαρο fake news» και ότι το έγγραφο, στο οποίο βασίστηκε ο ψευδής ισχυρισμός, είναι ένα «παντελώς πλαστό έγγραφο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.