Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο για τη διαγραφή Κασσελάκη

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο για τη διαγραφή Κασσελάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο για τη διαγραφή Κασσελάκη © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο για τη διαγραφή Κασσελάκη - Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκάλεσε κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα.

Υπενθυμίζεται πως η Όλγα Γεροβασίλη είχε ζητήσει τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, απόφαση που θα παρθεί εφόσον το ζήτημα πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς ο δεύτερος φέρεται να υπόγραψε το εξώδικο για το Πόθεν Έσχες ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κυρία Γεροβασίλη επεσήμανε ότι το εξώδικο που απέστειλε ο κ. Κασσελάκης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, σχετικά με τη διαρροή του πόθεν έσχες του, αποτελεί μια κίνηση που ξεπερνά τα εσωκομματικά όρια, δημιουργώντας ερωτήματα για τη νομιμότητα της ηγεσίας του. «Οι ενέργειές του θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική συνοχή και την αξιοπιστία του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4qgt8ekrhxt)

Τα μέλη της ΚΕ θα ενημερωθούν για το περιεχόμενο του εξώδικου που εστάλη στο κόμμα, με την Πολιτική Γραμματεία που ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα σήμερα τη συνεδρίαση να ενημερώνει πως «Το εξώδικο επιστρέφεται».

Η ανακοίνωση της ΠΓ:

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.
Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.
Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.
Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου.

Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να τον διαλύσει ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Θεοχαρόπουλος: Προϋπόθεση υποψηφιότητας ο σεβασμός των οργάνων και ο Κασσελάκης έστειλε εξώδικο

Η Κ.Ε. είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και έγινε εξωδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος με την ιδιότητα πρόεδρος.

Ραγκούσης: Πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού αλλά Γκρέκα

«Πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ. Στην συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής. Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του».

Νοτοπούλου: «Ο Κασσελακης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης»

Υπέρ διαγραφής Κασσελλάκη τάχθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου. «Ο Κασσελάκης εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης», ανέφερε στην τοποθέτηση της στην Πολιτική Γραμματεία η Βουλευτης Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπουλου, προτείνοντας:

Συγκληση ΚΕ για απόρριψη υποψηφιότητας του, δε σεβεται καταστατικές αρχες και αποφάσεις, μόνος στόχος του να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ
Παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογιας με αιτημα διαγραφής

Τέλος, στην «ΚΟ δε μπορούν να κατεχουν θέσεις ευθύνης άνθρωποι που δε σέβονται τις αποφάσεις αυτού του κόμματος», δήλωσε η κυρια Νοτοπουλου.

Ο Παύλος Πολάκης, πάντως, φέρεται να είπε συζητώντας με δημοσιογράφους, ότι πρέπει να πάρει πίσω το εξώδικο ο Κασσελάκης «αλλά δεν νοείται και ζήτημα διαγραφής υποψήφιου προέδρου».

ΣΥΡΙΖΑ: Εξώδικο Κασσελάκη για τη διαρροή του πόθεν έσχες

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έστειλε εξώδικο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

Πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν ότι οι φάκελοι δεν έχουν ανοιχτεί και πως δεν έχει γίνει καμία διαρροή. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, υποχρεούνταν να δώσουν το πόθεν έσχες τους, το οποίο και θα δημοσιοποιούνταν – για να είναι προσβάσιμο σε όλους – ούτως ή άλλως στην ειδική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το εξώδικό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.