Πολιτικη & Οικονομια

Πηγές Κουμουνδούρου: Kανένα στοιχείο περί διαρροής από το κόμμα

Τι απαντούν στις καταγγελίες Κασσελάκη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πηγές Κουμουνδούρου: Kανένα στοιχείο περί διαρροής από το κόμμα - Τι απαντούν στις καταγγελίες Κασσελάκη 

Στις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη περί διαρροής του πόθεν έσχες του απάντησαν πηγές της Κουμουνδρούρου.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και κανένα ίχνος περί διαρροής από το κόμμα προς οποιαδήποτε πλευρά. Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα γίνεται θεσμικά και συντεταγμένα μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Εξώδικο από τον Στέφανο Κασσελάκη για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες

Εξώδικο έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης το είχε καταθέσει στο κόμμα μαζί με τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζητά την παραίτηση της Ράνιας Σβίγγου για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες

Νωρίτερα σήμερα (8.10), ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, από την θέση της Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τη διαρροή στοιχείων του Πόθεν Έσχες του.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι «το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το Πόθεν Έσχες του».

Ακόμα, ζητεί την παραίτηση της Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή του ο Μανώλης Καπνισάκης, αναφέρει:

«Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση...

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των επόμενων ετών, παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση πόθεν έσχες.

Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους "επένδυσαν" στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί πόθεν έσχες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα».