Πολιτικη & Οικονομια

Άνοιγμα Χάρη Δούκα σε Γερουλάνο και πυρά κατά Μητσοτάκη

Άρχισε η μάχη του β΄γύρου στο ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε θέση μάχης ο Χάρης Δούκας για τον β' γύρο εκλογών του ΠΑΣΟΚ
Σε θέση μάχης ο Χάρης Δούκας για τον β' γύρο εκλογών του ΠΑΣΟΚ ©ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Χάρης Δούκας κάλεσε τους άλλους 4 υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μαζί του, με ειδική αναφορά στον Παύλο Γερουλάνο

Ο Χάρης Δούκας μπήκε δυναμικά στη μάχη του β' γύρου των προεδρικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, με αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη που προηγείται κατά περίπου 8 μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κυριακής (6/10).

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, αφενός, ο Χάρης Δούκας προσκάλεσε τους άλλους 4 υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν μαζί του, κάνοντας το μεγαλύτερο άνοιγμα στον Παύλο Γερουλάνο -που κατέκτησε την τρίτη θέση με ποσοστό 21% και μόλις 858 ψήφους λιγότερες από τον δήμαρχο Αθηναίων- αφετέρου έστρεψε ήδη τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άνοιγμα Χάρη Δούκα σε Παύλο Γερουλάνο

Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του ότι το 70% των ψηφοφόρων ζήτησαν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «πανίσχυρο το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι 5 στους 6 υποψηφίους για την προεδρία το έβαζαν στις προσεγγίσεις τους ως κεντρικό ζήτημα. 

«Το αίτημα για αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο και ο κόσμος επέλεξε εμένα να το εκφράσω. Αν ήταν ο Γερουλάνος το ίδιο θα έλεγα» δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Κάλεσε, δε, τους «4» υποψήφιους να συνταχθούν μαζί του. «Θέλω να εκφράσω και τους ψηφοφόρους που επέλεξαν τους άλλους υποψηφίους, γιατί θέλουν να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ» και γιατί «έχουμε κοινή αγωνία να αλλάξουμε τη χώρα».

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στους «4» με τα μικρά τους ονόματα και επισημαίνοντας τους τομείς που θα μπορούσαν να συνεργαστούν μαζί του, για να καταλήξει στον Παύλο Γερουλάνο: 

«Τον εκτιμώ βαθιά τον Παύλο Γερουλάνο. Έχει πολύ δυνατό πρόγραμμα, το οποίο φτιάχνει εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια και το επικαιροποιεί συνέχεια. Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε άμεσα» τόνισε.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο κ. Γερουλάνος να είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο ίδιος ο Χάρης Δούκας δεν είναι βουλευτής, ο δήμαρχος Αθηναίων απέφυγε να δώσει απάντηση, ωστόσο αναφέρθηκε εκ νέου στο πρόγραμμα του κ. Γερουλάνου για να καταλήξει: «Ο Παύλος Γερουλάνος θα επιλέξει ο ίδιος ποιος είναι ο ρόλος του».

Σημειώνεται ότι ο Παύλος Γερουλάνος έχει σημείωσε πως δεν θα προχωρήσει σε δήλωση στήριξης υπέρ κάποιου υποψηφίου. Το ίδιο έχει πράξει και ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα στηρίξει όποιον είναι απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Κλειστά τα χαρτιά της κρατά η Άννα Διαμαντοπούλου.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας μίλησε για την ανάγκη εγκαθίδρυσης ενός συμμετοχικού μοντέλου στο ΠΑΣΟΚ -αντίθετα από το αρχηγοκεντρικό που εφαρμόζεται τώρα.

«Δέχομαι τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση»

Στην ερώτηση για το μήνυμα που έστειλαν οι Αθηναίοι στον δήμαρχό τους (στην Αττική ο Χάρης Δουκας ήρθε 3ος), εκείνος επέμεινε στη θέση ότι μπορεί να κατέχει και τους δύο ρόλους και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τους δύο ρόλους, ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για «καινοτομία για τη χώρα μας», στα ευρωπαϊκά πρώτυπα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά Μαξίμου λέγοντας: «Δέχομαι τρομακτική επίθεση ήδη από τις πρώτες ημέρες, πριν ακόμη αναλάβω καλά καλά».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η «εκδικητική κυβέρνηση» φρόντισε ώστε να χάσει την Ανάπλαση, καθώς και πόρους -κάτι που έχει δημιουργήσει οικονομική ασφυξία. 

Ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση δεν τον θέλουν, γιατί ξέρουν ότι χτυπάει «στην καρδιά το σύστημα Μητσοτάκη», και πως δεν έχουν χωνέψει ακόμα ότι νίκησε «τον εκλεκτό τους για τον Δήμο Αθηναίων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Δούκας έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι στο οποίο απάντησε θετικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας θα στηθούν την Κυριακή (13/10).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελικά ποσοστά Ανδρουλάκη - Δούκα εν όψει β' γύρου για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ
Θρίλερ για γερά νεύρα ο α’ γύρος στο ΠΑΣΟΚ – Πώς φθάσαμε στην αναμέτρηση Ανδρουλάκη - Δούκα

Τα τελικά αποτελέσματα, η συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες, τα μηνύματα της κάλπης και το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μάχη της ερχόμενης Κυριακής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.