Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας στον β' γύρο

875 ψήφοι η διαφορά Δούκα με Γερουλάνο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας στον β' γύρο © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSΙ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας θα αναμετρηθούν στις 13 Οκτωβρίου για τη θέση του νέου προέδρου του κόμματος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας θα αναμετρηθούν στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, αφού μετά από ένα εκλογικό θρίλερ, ο δήμαρχος Αθηναίων κατέκτησε τη δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά από τον Παύλο Γερουλάνο. 

Λίγο πριν τη μία το βράδυ, ο Παύλος Γερουλάνος αποδέχθηκε ότι ο Χάρης Δούκας πέρασε στον β' γύρο των εκλογών. 857 ψήφοι η διαφορά μεταξύ Χάρη Δούκα και Παύλου Γερουλάνου.

Στο 99,57% της ενσωμάτωσης των τμημάτων στην Επικράτεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλαμβάνει το 29,7% (88.869), ο Χάρης Δούκας το 21,41% (64.067), ο Παύλος Γερουλάνος το 21,15% (63.284), η Άννα Διαμαντοπούλου το 19,55% (58.506), ο Μιχάλης Κατρίνης το 5,9% (17.651) και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2,3% (6.877).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με 29,7% πρώτος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη. Επτά μέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή, όπου είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4p0sp0aqpy1)

«Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας» το μήνυμα Δούκα ενόψει του β' γύρου

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας τους 300.000 πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν, τους συνυποψήφιους μου  και τους εθελοντές. Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας. Όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση», είπε ο Χάρης Δούκας. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4p26u3ambrd)

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι δηλώσεις των υποψηφίων για το αποτέλεσμα του α' γύρου

Ο Παύλος Γερουλάνος προχώρησε σε δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «αύριο ξεκινά μία καινούργια μέρα για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό της παράταξης». Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε ότι ο Χάρης Δούκας πέρασε στον β' γύρο των εκλογών με ελάχιστη διαφορά. 

«Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, εμφανώς συγκινημένος, υπογραμμίζοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται, αρνούμενος έτσι να δηλώσει ποιον στηρίζει στον β' γύρο.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σήμερα μίλησαν και η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνάνε στον δεύτερο γύρο και τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αυριο ξεκινά μια άλλη μέρα και εδω είμαστε για να συνεχίσουμε το αγώνα. Δεν νομίζω ότι περιμένουν από μένα να τους πω ποιος θα προκριθεί στον επόμενο γύρο. Η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος. «Η μάχη είναι ακόμα ανοιχτή» κατέληξε. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4p1w512ujs1)

Σήμερα είναι μια μέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ, είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου στην πρώτη της δήλωση λίγο πριν το 100% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων. «Οι 300.000 πολίτες που πήγαν στις κάλπες έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία, ελπίδας και προοπτικής.

»Μεγάλη η ευθύνη μας να μην τους απογοητεύσουμε. Να είμαστε ισχυρή και άξια κυβέρνηση της χώρας όποτε γίνουν εκλογές» είπε η κ. Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε ότι η ίδια θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή ενώ μιλώντας για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου τόνισε ότι «θα δώσουμε από κοινού τον αγώνα για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4p16u9h42f5)

Στην επόμενη μέρα από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις πρώτες της δηλώσεις η Άννα Διαμαντοπούλου λέγοντας ότι «Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».

«Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ σημαντική αφετηρία για μια νέα πορεία για το ΠΑΣΟΚ. Θελω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που συμμετείχαν, μας δυνάμωσαν. Ολους αυτους τους ανθρώπους σε κάθε σημείο της Ελλάδας που αυτοοργανώθηκαν. Είμαι εδώ και πιστεύω πως την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4p07im8xqtl)

Ο Μιχάλης Κατρίνης προχώρησε σε δηλώσεις λίγο πριν την ενσωμάτωση του 100% των εκλογικών κέντρων για το αποτέλεσμα της κάλπης χωρίς ωστόσο να δηλώνει στήριξη για τον β' γύρο. Ο κ. Κατρίνης αφού συνεχάρη τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα για την είσοδό τους στο δεύτερο γύρο, είπε ότι «το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4p1o9o7ni5d)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.