Πολιτικη & Οικονομια

Στράτος Φαναράς: Μετά το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στράτος Φαναράς
Στράτος Φαναράς: Μετά το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ο Στράτος Φαναράς για το κλίμα μετά το ντιμπέιτ στο ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα (6.10) στο Mega ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis. Ο κ. Φαναράς υπογράμμισε ότι «μετά το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει»

«Φαίνεται ότι ειδικά μετά το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει. Δημιούργησε ένα θετικό κλίμα ότι έχει στελέχη ικανά να ηγηθούν του χώρου και να δώσουν προοπτική. Όμως αυτό είναι ένα κοντοπρόθεσμο αποτέλεσμα που αναρωτιέμαι αν απαντά στη βαθύτερη κρίση της Κεντροαριστεράς» είπε χαρακτηριστικά ο Στράτος Φαναράς.

Ο Στράτος Φαναράς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για πολλές εβδομάδες ακέφαλος, χωρίς ηγεσία. Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι βαθύτερα, θα έλεγα ότι έχει δύο τουλάχιστον ουσιαστικά βήματα μπροστά του. Το ένα είναι να λύσει το πρόβλημα της ηγεσίας με δημοκρατικό και ενωτικό τρόπο και, δεύτερο, να αποκαταστήσει ή να συνθέσει μία φυσιογνωμία που να είναι ελκυστική για την ελληνική κοινωνία και την Αριστερά. Αν έχει μία συγκεχυμένη φυσιογνωμία νομίζω ότι δεν θα καταφέρει να ανακάμψει» ανέφερε σε άλλο σημείο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φαναράς.

«Άλλαξε η εποχή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε. Ανδρώθηκε μέσα από την αντίθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Κάποια στιγμή η υπόθεση αυτή έκλεισε έστω και με τραυματικό τρόπο, και ξαναμπήκαμε σε μία εποχή που οι αντιθέσεις ήταν αυτές που χαρακτήριζαν τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Αυτές τις αντιθέσεις δεν μπόρεσε να τις συλλάβει και να τις παρακολουθήσει γρήγορα» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας στην Κεντροαριστερά, ο κ. Φαναράς σημείωσε: «Η απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα θα δοθεί όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής. Αν ένας από τους δύο χώρους (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) πάρει σαφές προβάδισμα με δυναμική τότε δεν θα είναι εφικτό αυτό». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4os8y3vgzp5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.