Πολιτικη & Οικονομια

Τα μηνύματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες κρατούν σημαίες του ΠΑΣΟΚ
Τα μηνύματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες © Nick Paleologos / SOOC

ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι λίγες ώρες πριν τις κάλπες της Κυριακής - Απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, στέλνουν το δικό τους μήνυμα, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους ψηφοφόρους και τους φίλους της Χαριλάου Τρικούπη. 

Ήδη, το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει στη δημοσιότητα έναν διαδραστικό χάρτη με όλα τα εκλογικά τμήματα, διευκολύνοντας τα μέλη και τους φίλους του κινήματος ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Τα μηνύματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Στον λογαριασμό του Νίκου Ανδρουλάκη στο TikTok αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες ένα βίντεο, το οποίο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν εγκρίνει». Πρόκειται για υλικό από τα backstage της προεκλογικής του εκστρατείας. 

@nikos.androulakis

Είμαι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ΔΕΝ εγκρίνω αυτό το βίντεο. #fyp #tiktokgreece #pasok #androulakis

♬ πρωτότυπος ήχος - Nikos Androulakis

Ραντεβού στην κάλπη δίνει ο Παύλος Γερουλάνος με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Ηρθε η ώρα, πριν 3 μήνες, ξεκινήσαμε μαζί μια πορεία χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παζάρια, χωρίς εκπτώσεις. Με τις αξίες μας ψηλά. Μια πορεία που δεν λύγισε ποτέ. Ούτε με τις δημοσκοπήσεις, ούτε με τις προβλέψεις, ούτε με τις φήμες και την παραφιλολογία. Δεν το βάλαμε ποτέ κάτω. Και σας ευχαριστώ γι’ αυτό. Με τη δύναμη σας δείξατε, ότι τίποτα δεν λυγίζει μια προσπάθεια που βασίζεται σε αξίες. Τίποτα δεν κάμπτει έναν αγώνα Πολιτικό. Όπου το Π γράφεται με Π κεφαλαίο. Και σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Τούμπα οι δημοσκοπήσεις, τούμπα οι προβλέψεις, τέλος οι φήμες και η παραφιλολογία. Όλοι πλέον σήμερα δέχονται, παραδέχονται και αποδέχονται αυτό που εμείς λέγαμε από την αρχή: Όλα και όλοι θα κριθούμε στην κάλπη. Εκεί που θα μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι. Εκεί που θα μιλήσει η Δημοκρατία. Και σήμερα όλοι δέχονται, παραδέχονται και αποδέχονται πως η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο είναι η δική μας υποψηφιότητα. Για αυτό λοιπόν απευθύνομαι σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ που θα έρθει στην κάλπη, που πιστεύει ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές:

» Στις 6 Οκτωβρίου ζητώ την ψήφο σας. Με την εμπιστοσύνη σας να πάμε στο δεύτερο γύρο! Και στις 13 Οκτωβρίου εγγυώμαι αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Εγγυώμαι την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Για την Ελλάδα. Για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη, την εμπιστοσύνη, για όσα ζήσαμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ραντεβού στην κάλπη!» γράφει ο Παύλος Γερουλάνος.

✊ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ! 🟢 Πριν 3 μήνες, ξεκινήσαμε μαζί μια πορεία χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παζάρια, χωρίς εκπτώσεις. Με τις...

Posted by Παύλος Γερουλάνος on Saturday, October 5, 2024

H Nάντια Γιαννακοπούλου γράφει στο Χ: «6 Οκτωβρίου η κοινωνία αποφασίζει ποιο ΠΑΣΟΚ θέλει».

Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και η Άννα Διαμαντοπούλου: «Καλώ όλους σας, φίλες και φίλους, μέλη, και όλους εσάς που θέλετε να αλλάξει κάτι στη χώρα στις κάλπες. Και σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας! Σας καλώ να παλέψουμε μαζί για το κόμμα μας, να παλέψουμε μαζί για τα όνειρά μας, για τις ζωές μας. Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ. Δυναμώνουμε την Κοινωνία».

O Χάρης Δούκας στέλνει το μήνυμά του για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ «από τη γη των Βενιζέλων, σύμβολο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτή την Κυριακή 6 Οκτώβρη, σας καλώ όλους. Κάθε προοδευτικό πολίτη, να έρθει να ψηφίσει. Γιατί ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε η δύναμη που θα τολμήσει τις απαραίτητες τομές και ανατροπές για να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα. Ζητώ από εσάς καθαρή εντολή για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ξανά, Κίνημα Ελπίδας και Νίκης! Πάμε, δυνατά! Πάμε, ενωτικά! Πάμε, τώρα!», γράφει ο Χάρης Δούκας. 

Ο Μιχάλης Κατρίνης μοιράστηκε φωτογραφίες από τις περιοδείες του και ένα μήνυμα για την αυριανή, σημαντική ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. «Από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα, ήρθαμε κοντά και μιλήσαμε για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ και η χώρα. Μοιραζόμαστε τις ίδιες ελπίδες, την ίδια αγωνία για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ "μίλησαν" πολλοί. "Μίλησαν" μηχανισμοί και εξωθεσμικά κέντρα. Τώρα θα μιλήσετε εσείς, με τη συμμετοχή και την επιλογή σας. Θα αποφασίσετε εσείς, η βάση της δημοκρατικής παράταξης, όλοι εσείς που θέλετε πραγματική αλλαγή. Με το χέρι στην καρδιά. Με πίστη και αισιοδοξία για να αλλάξει η ζωή μας. Για ένα νικηφόρο ΠΑΣΟΚ, για μια Ελλάδα που μας αξίζει». 

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσκόπηση της Pulse σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, στη μάχη για την προεδρία του Κινήματος φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκη, ενώ επιβεβαιώνεται ότι για τη 2η θέση θα «κονταροχτυπηθούν», σχεδόν με ίδια ποσοστά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας.

pulse1_2
pulse2_2
pulse3_2
pulse4_2
pulse5_1

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, o Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του κόμματος με 24%. Η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει την ανατροπή με 22%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να προηγείται, διευρύνοντας το προβάδισμά του με ποσοστό 36%. Ο Χάρης Δούκας αυτή τη φορά είναι δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με μικρή διαφορά, στο 17%, και μία μονάδα πίσω είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 16%. Στο κοινό όσων σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν ο Ν. Ανδρουλάκης είναι και πάλι πρώτος με 27%, δεύτερη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου με 24%, ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 20% οι Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος.

Για τον β' γύρο στο ΠΑΣΟΚ, στο γενικό κοινό, στα όρια εκλογικής επιρροής του κόμματος, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Χ. Δούκα με 48%-35%. Ο Γερουλάνος κερδίζει τον Δούκα με 45%-35%, όπως και η Διαμαντοπούλου τον Δούκα με 44%-39%. Ο Ανδρουλάκης κερδίζει τη Διαμαντοπούλου με 44%-38%, σε περίπτωση Ανδρουλάκη-Γερουλάνου έχουμε θρίλερ, καθώς ισοψηφούν με 42%, ενώ σε δίδυμο Διαμαντοπούλου-Γερουλάνου κερδίζει με 41%-38% η πρώτη.

Σε όσους δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Δούκα με 58% έναντι 35%, ενώ ο Π. Γερουλάνος κερδίζει επίσης τον κ. Δούκα με 42%-39%. Αντίθετα, σε περίπτωση διδύμου Διαμαντοπούλου-Δούκα, ο δήμαρχος Αθηναίων κερδίζει με 44% έναντι 43%. Η Άννα Διαμαντοπούλου χάνει επίσης από τον Νίκο Ανδρουλάκη με 56%-34% και από τον Παύλο Γερουλάνο με 43%-38%. Ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Π. Γερουλάνο με 54%-37%.

Τέλος, σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν, που είναι και το πιο κρίσιμο κοινό, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει με 50%-38% τον Χ. Δούκα, ο Π. Γερουλάνος κερδίζει επίσης τον Χ. Δούκα με 48%-38%. Η Άννα Διαμαντοπούλου κερδίζει με 44% έναντι 43% τον Χ. Δούκα. Ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει την Α. Διαμαντοπούλου 46% έναντι 40%. Ο Π. Γερουλάνος κερδίζει με 47% τον Ν. Ανδρουλάκη, που συγκεντρώνει 41%. Τέλος, ο κ. Γερουλάνος κερδίζει και τη Διαμαντοπούλου με 45% έναντι 39%.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4n6ycqsl9cx)

Όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτών των ερευνών αλλά και των προηγούμενων δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών, η δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ είναι ένας γρίφος. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από τον αριθμό και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (ηλικία, ιδεολογική τοποθέτηση) των πολιτών που θα εμφανιστούν τελικά στις κάλπες την Κυριακή (6/10) καθώς και στον β' γύρο (Κυριακή 13/10).

Διαβάστε επίσης → Εκλογές ΠΑΣΟΚ: «Μάθε που ψηφίζεις»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτική αυτονομία του Νίκου Ανδρουλάκη: Η βάση για μια προοδευτική διακυβέρνηση
Η πολιτική αυτονομία του Νίκου Ανδρουλάκη: Η βάση για μια προοδευτική διακυβέρνηση

«Η επανεκλογή του θα διασφαλίσει ότι το Κίνημα θα παραμείνει ενωμένο, ισχυρό και ικανό να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας»

Σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ή υπόκλιση στον λαϊκισμό;
Σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ή υπόκλιση στον λαϊκισμό;

Η συγκέντρωση με την οποία η Άννα Διαμαντοπούλου έκλεισε τις προεκλογικές της ομιλίες ήταν μια απεικόνιση της απόστασης που χωρίζει την υποψηφιότητά της από των άλλων συνδιεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.