Πολιτικη & Οικονομια

Η Τζάκρη κατάθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη με 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής

Λίγες μέρες μετά το βίντεο «Είμαι ο Στέφανος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Τζάκρη κατάθεσε την υποψηφιότητα Κασσελάκη με 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Kασσελάκης: Κατατέθηκε από την Τζάκρη υποψηφιότητα και πόθεν έσχες

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το πόθεν έσχες του.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ του κόμματος, την οποία επικύρωσε και η Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει «παρών» στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον Σωκράτη Φάμελλο, τον Παύλο Πολάκη και τον Νικόλα Φαραντούρη.

Στο βίντεο που ανέβασε στα σόσιαλ μίντια, ο κ. Κασσελάκης μιλά σε πρώτο πρόσωπο. Αυτοσυστήνεται με τη φράση «Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο», παραπέμποντας στο πρώτο του σποτ πέρυσι το καλοκαίρι, όταν είχε θέσει πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Προειδοποιεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση». Ζητά «συγγνώμη από όσους απογοητεύσαμε», και σε μια έμμεση αναφορά στα εσωκομματικά σημειώνει ότι ζητά συγγνώμη «από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά στα δύο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα».

Την ίδια ώρα, για τις 8 Νοεμβρίου μετέθεσε η Πολιτική Γραμματεία το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Με την απόφαση διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη, εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη στο Οργανο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές στην έκτακτη Πολιτική Γραμματεια αποφασίστηκε να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτική αυτονομία του Νίκου Ανδρουλάκη: Η βάση για μια προοδευτική διακυβέρνηση
Η πολιτική αυτονομία του Νίκου Ανδρουλάκη: Η βάση για μια προοδευτική διακυβέρνηση

«Η επανεκλογή του θα διασφαλίσει ότι το Κίνημα θα παραμείνει ενωμένο, ισχυρό και ικανό να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας»

Σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ή υπόκλιση στον λαϊκισμό;
Σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ή υπόκλιση στον λαϊκισμό;

Η συγκέντρωση με την οποία η Άννα Διαμαντοπούλου έκλεισε τις προεκλογικές της ομιλίες ήταν μια απεικόνιση της απόστασης που χωρίζει την υποψηφιότητά της από των άλλων συνδιεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.