Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση GPO: Θρίλερ για τη 2η θέση στις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Τι δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις πριν από την κάλπη της Κυριακής

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκληρή η μάχη των υποψήφιων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με τη δεύτερη θέση να διεκδικείται από 3 εξ αυτών

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής και η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κριθεί ακόμα, ούτε σε επίπεδο δημοσκοπήσεων.

Η τελευταία μέτρηση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή (4/10) εν όψει της αναμέτρησης των έξι υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή (6/10) καταδεικνύει ότι η δεύτερη θέση διεκδικείται από τους 3, με τα ποσοστά τους να είναι πολύ κοντά.

Θρίλερ για το ποιος θα περάσει στη β' Κυριακή των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό των «Παραπολιτικών», στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο/η για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος με 25,7% και ακολουθούν Χάρης Δούκας με 17,6%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,2% και ο Παύλος Γερουλάνος με 16,3%. Στο 3,9% ο Μιχάλης Κατρίνης, στο 1,2% η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Κανένας» απαντά το 12,7%, ΔΞ/ΔΑ 5,4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τα ποσοστά αυτά γίνονται: Νίκος Ανδρουλάκης 35%, Χάρης Δούκας 18,3%, Παύλος Γερουλάνος 17,2%, Άννα Διαμαντοπούλου 13,5%, Μιχάλης Κατρίνης 2%, Νάντια Γιαννακοπούλου 1%.

Στο κοινό όσων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές (ναι και μάλλον ναι) ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 30,1%, ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,9%, τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 19,7% ενώ πολύ κοντά είναι η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,2%.

Τα «ζεγάρια» του β' γύρου για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα για τα δίδυμα του β' γύρου, ο ο Ν. Ανδρουλάκης εμφανίζεται να προηγείται έναντι όλων. Ειδικότερα εμφανίζεται να συγκεντρώνει 53,7% έναντι 38,1% του Χ. Δούκα. Στην περίπτωση που διασταυρωθεί με την Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 52,9% έναντι 37,1% της πρώην υπουργού, ενώ στο τρίτο σενάριο, η ψαλίδα φαίνεται να μειώνεται κάπως, με τον νυν πρόεδρο να συγκεντρώνει 51% έναντι 41,3% του Παύλου Γερουλάνου.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα