Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαριάδης: Όποιος θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα πάει 30 υπογραφές, αναρτά το πόθεν έσχες του και τελειώνει

«Άμα θέλεις να είσαι υποψήφιος είναι πολύ απλό. Λες: “γεια σας, είμαι ο Γιώργος και θέλω να είμαι υποψήφιος”», σχολίασε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κώστας Ζαχαριάδης: Τι είπε για την πρόσφατη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και το γεγονός ότι δεν ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος

Για την πρόσφατη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, μίλησε στην ΕΡΤ ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Εγώ νομίζω ότι όταν κάπου δεν λέει ότι είσαι υποψήφιος, δεν είσαι υποψήφιος. Άμα θέλεις να είσαι υποψήφιος είναι πολύ απλό. Λες: “γεια σας, είμαι ο Γιώργος και θέλω να είμαι υποψήφιος”», σχολίασε αρχικά ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

«Προφανώς λέω να πάει να γραφτεί ο κόσμος στις οργανώσεις, να έχουμε ζωντανές οργανώσεις, αλλά θέλουμε ζωντανές οργανώσεις, για να έχουμε ζωντανά δευτεροβάθμια όργανα, για να έχουμε ένα ζωντανό, παρεμβατικό κόμμα στην κοινωνία, να έρθουν και να δημιουργήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία για να μπορέσουμε να γίνουμε κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως το Συνέδριο συγκαλείται ως ακόλουθο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε τη μομφή στον Στέφανο Κασσελάκη. «Άρα το Συνέδριο έχει συγκεκριμένη θεματολογία και συγκεκριμένο σκοπό, που είναι η έγκριση των υποψηφιοτήτων προκειμένου να πάμε στις εκλογές. Το ερώτημα είναι: φοβάται κάποιος την ετυμηγορία των μελών; Δεν θέλει κάποιος να πάει σε μάχη από τη βάση του κόμματος στην οποία μιλούσε στο όνομα της μέχρι χτες. Γιατί εγώ μπορώ να δώσω και αυτή την ερμηνεία, αλλά το ζήτημα δεν είναι τι ερμηνείες δίνω εγώ ή να μιλάμε με χρησμούς και με σήματα καπνού. Το ζήτημα είναι καθαρό», υπογράμμισε.

«Όποιος θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα πάει 30 υπογραφές και αναρτά το πόθεν έσχες του και τελειώνει. Καταθέτει υποψηφιότητα», πρόσθεσε και κατέληξε αναφορικά με ζητήματα που εγείρονται από τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη σε «διαπλοκή». «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Ο Στέφανος Κασελάκης… πετάει μια φράση στον αέρα. Εγώ ζητάω το περιεχόμενο. Ποια είναι η διαπλοκή; Ποιος είναι ο εκλεκτός της στο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι έχουν στηρίξει και ποιους όλα αυτά τα χρόνια και ποιοι έχουν δώσει τις μάχες; Εγώ δεν δέχομαι αφηρημένες συζητήσεις περί διαπλοκής».