Πολιτικη & Οικονομια

Στηρίζω Νίκο Ανδρουλάκη για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτώβρη

«Η πρώτη θητεία του ήταν καθοριστική για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Τα επόμενα χρόνια μπορούμε, με την ηγεσία του, να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα»

Δανάη Τσακάλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η Δανάη Τσακάλου, Δικηγόρος και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, εξηγεί γιατί στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη για την προεδρία του κόμματος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021, έδειξε αποφασιστικότητα και όραμα για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του ιστορικού κινήματος. Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για την ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και για το ίδιο το κόμμα, κατάφερε να δώσει στο ΠΑΣΟΚ νέα πνοή, επαναφέροντας τον πολιτικό λόγο, τις αξίες και την ταυτότητα του κόμματος στο προσκήνιο.

Ένα από τα πρώτα σημαντικά επιτεύγματά του ήταν η ανασύσταση των οργανώσεων του κόμματος. Eστίασε στην ενδυνάμωση της βάσης, δίνοντας φωνή και χώρο σε νέα στελέχη. Αυτή η ένταξη νέων σε ηλικία και σε ιδέες ανθρώπων, δεν ήταν απλά συμβολική αλλά ουσιαστική, αναδεικνύοντας  το ΠΑΣΟΚ ως έναν σύγχρονο πολιτικό φορέα, που είναι σε θέση να εκφράσει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας του 21ου αιώνα.

Όσον αφορά στις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος, υπό την ηγεσία του Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε μια αξιοσημείωτη άνοδο στις εθνικές εκλογές του 2023. Ας μην ξεχνάμε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ στο 8,1% (εκλογές 2019) και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια θητείας να αυξήσει τα ποσοστά της παράταξης κατά 50% αγγίζοντας στις εθνικές εκλογές του 2023 το 12%.

Όσο για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, που επί της ουσίας ήταν ο βασικός λόγος που του ασκήθηκε κριτική, ας θυμηθούμε πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε αύξηση φτάνοντας το 12,8%. Παρ' όλο που αυτό το ποσοστό δεν το κατέστησε δεύτερο κόμμα, αποτελεί σημαντική πρόοδο για έναν πολιτικό φορέα που μόλις λίγα χρόνια πριν, έδινε μάχη για την επιβίωσή του. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, τίποτα από αυτά που σήμερα συζητούνται για το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν δεδομένο. Η ανοδική αυτή πορεία δεν είναι απλώς αποτέλεσμα μιας συγκυρίας, αλλά της σωστής στρατηγικής και του ισχυρού πολιτικού μηνύματος που προώθησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα έπρεπε να τεθεί καν ζήτημα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική του Ανδρουλάκη αποδίδει καρπούς.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέδειξε σταθερή και ουσιαστική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Επιπλέον, στα πολύ θετικά της έως τώρα θητείας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επέδειξε σταθερή και ουσιαστική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε πρωτοβουλίες και άσκησε πίεση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η στεγαστική κρίση, προωθώντας προτάσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μάλιστα, με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την παραίτηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύοντας τη δυναμική του ως ουσιαστικού αντιπολιτευτικού φορέα.

Τέλος, στο πρόσφατο debate των υποψηφίων ο Νίκος Ανδρουλάκης απέδειξε πως διαθέτει τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται, καθώς με την εμπειρία και την επάρκεια που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα, κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ήταν και παραμένει ο διασφαλιστής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας ένα όραμα προόδου και ενίσχυσης του χώρου μας.

Η πρώτη θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν καθοριστική για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία προς το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξη και τα επόμενα χρόνια μπορούμε, με την ηγεσία του, να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία και να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ και πάλι πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας. Για αυτόν τον λόγο, στις 6 του Οκτώβρη, θα στηρίξω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για την ανανέωση της θητείας του.