Διαμαντοπούλου: Ο Δούκας να πάρει πίσω το «δεν θα ξαναγίνουμε δεκανίκι της ΝΔ»
Tι είπε για την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Διαμαντοπούλου: Ζητά από τον Χάρη Δούκα να ανακαλέσει
Την φράση του Χάρη Δούκα «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ξανά δεκανίκι της ΝΔ» στηλίτευσε η Άννα Διαμαντοπούλου, καλώντας τον να ανακαλέσει.
Η συνυποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Attica τόνισε: «Είμαι στο ΠΑΣΟΚ από τα 18 μου. Έχω περάσει τις πιο δύσκολες στιγμές και έχω δώσει κάθε είδους μάχες. Πέρασα τη δύσκολη περίοδο όταν έβαζαν φωτιές στα σπίτια μας και κρεμάλες στις πλατείες για τους βουλευτές. Και τότε έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. Ακούω να λέγεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναγίνει δεκανίκι της δεξιάς. Αυτό να το πάρει πίσω ο Χάρης Δούκας. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση του Βαγγέλη Βενιζέλου ουσιαστικά έσωσαν τη χώρα. Έβαλαν πλάτη και πλήρωσαν για τα αμαρτήματα της κυβέρνησης Καραμανλή. Θεώρησα σημαντικό να μπουν νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή, ώστε να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ. Λένε ότι έλειπα γιατί δεν έχουν να πουν κάτι άλλο».
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, η ίδια απάντησε: «Κάποιοι βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως μικρό κόμμα, που θα χρειαστεί να πάει από εδώ ή από εκεί. Εγώ θέλω να γίνει μια ισχυρή και μεγάλη αντιπολίτευση και στις εκλογές να είναι το πρώτο κόμμα. Άρα θα πρέπει να ερωτηθούν άλλοι για το ενδεχόμενο συνεργασίας, όχι εμείς».
Η Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε αποτυχημένη: «Μετά από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε κοινωνία και οικονομία. Οι ισχυροί δείκτες δεν λένε κάτι, όταν υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία, όταν το 70% παίρνει μισθούς κάτω από 900 ευρώ, όταν δεν έχεις στεγαστική πολιτική, όταν η ενεργειακή πολιτική ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, όταν οι τράπεζες δεν ελέγχονται για τις προμήθειές τους, όταν δεν έχουμε ανοικτό τραπεζικό σύστημα με μικρές τράπεζες. Είμαστε μια χώρα που δεν παράγει, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο. Το πρόσημο είναι αρνητικό».
Για το αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί σε τρία χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει 13 μονάδες και κινείται προς τα δεξιά. Πιέζουν τον Μητσοτάκη προς τα δεξιά και χάνει προς το κέντρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διάλυση μπροστά στις οθόνες μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει ξανά την αριστερά και το κέντρο».
Τέλος, για την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Έχω δηλώσει από την πρώτη ημέρα ότι στόχος μου είναι να νικήσω και να γίνω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν συμβεί αυτό, εγώ θα είμαι εκεί με όλη τη δουλειά και την εμπειρία που έχω όλα αυτά τα χρόνια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε μειώσει 72 φόρους από το 2019 και μετά», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η τροχαία αστυνόμευση - Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Αιχμές κατά των υπουργών και βουλευτών της ΝΔ άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλά για τα καυτά θέματα της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας
Αν θέλει να έχει την παραμικρή ελπίδα να ικανοποιήσει τις μεγάλες φιλοδοξίες του, πρώτα πρέπει να έχει πετύχει ως δήμαρχος
Το νέο οικοσύστημα του gov.gr
Πότε λήγει η προθεσμία
Στην Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός - Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στο τραπέζι των συνομιλιών
Θερμή υποδοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης
Αυτό που στη δημόσια διοίκηση θα έπρεπε να είναι μία υποπαράγραφος καθηκοντολογίου, καταλήγει τηλεοπτικό σοσιαλ-μιντιακό ρεπορτάζ περιθωριακών προφίλ και site
Αν για το υβριστικό μέρος του συνθήματος για την Τουρκία υπήρξε κάποιου είδους αντιπαράθεση, για το κομμάτι που αφορούσε στο Κυπριακό ζήτημα δεν προβλημάτισε σχεδόν καθόλου τον δημόσιο διάλογο
Πώς γίνεται η εκτύπωση των εκκαθαριστικών
Τι ανεβάζει το κόστος παραγωγής
Οι 3 στους 4 φορολογούμενους δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο
«Η νέα εποχή ανήκει σε όσους βλέπουν τα μεγάλα ζητήματα, κατανοούν την πολυπλοκότητά τους και τολμούν να μιλήσουν καθαρά και τολμηρά»
Ο πρωθυπουργός για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
Οι πρώτες δηλώσεις μετά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Ποιες είναι οι νέες αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών ενόψει Πάσχα
Θα ενημερώσει τον Νετανιάχου για την τετραμερή συνάντηση στο Παρίσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.