Πολιτικη & Οικονομια

Δήμος Αθηναίων: «Παραλάβαμε εργοτάξιο, παραδίδουμε έργο»

Η απάντηση του Δήμου για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή Ελαιώνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
απορριματοφορο
Απορριματοφόρο του Δήμου Αθηναίων © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

O Δήμος Αθηναίων απάντησε στις επικρίσεις της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» σχετικά με τον σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων 

Ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή των επικρίσεων της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» σχετικά με τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή Ελαιώνα, προέβη σε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι: «παραλάβαμε εργοτάξιο, παραδίδουμε έργο» σημειώνοντας ότι μόλις σήμερα ξεκίνησε η πλήρης λειτουργία του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4lha2xx0g9d)

Στη σχετική ανακοίνωση o Δήμος Αθηναίων αναφέρει: «Σε αντίθεση με τις αβάσιμες επικρίσεις της παράταξης Αθήνα Ψηλά, οι οποίες επιχειρούν να παρουσιάσουν την πρόοδο ως αδράνεια και τα σημερινά εγκαίνια ως ΚΑΛΠΗκα, δηλώνουμε ότι: Παραλάβαμε εργοτάξιο, παραδίδουμε έργο. Παρόλο που η προηγούμενη δημοτική αρχή εγκαινίασε το έργο τον Σεπτέμβριο του 2023, πριν τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσει κανονικά εκείνη τη στιγμή. Οι εκκρεμότητες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε για να καταστήσουμε το έργο λειτουργικό ήταν οι εξής:

  • Δεν υπήρχε λειτουργική είσοδος για τα οχήματα, μόνο προσωρινή
  • Δεν είχαν ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση των οδών και η κατασκευή πεζοδρομίων εντός του ΣΜΑ
  • Δεν είχαν παραδοθεί τα απαραίτητα οχήματα, αναγκαία για τη μεταφόρτωση
  • Δεν είχε ολοκληρωθεί η απαραίτητη δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού

Από τον Μάρτιο του 2024, ο ΣΜΑ άρχισε να δέχεται τα πρώτα απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ η πλήρης λειτουργία του ξεκίνησε μόλις σήμερα 2/10/2024. Σε αυτό το διάστημα, φροντίσαμε για την εύρεση κατάλληλων οχημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η παραλαβή του τελικού εξοπλισμού προκειμένου να τρέξει η δοκιμαστική λειτουργία, την ολοκλήρωση των υποδομών, την αναδιαμόρφωση των δρομολογίων αποκομιδής, καθώς και την εκπαίδευση των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, σχηματοποιήσαμε το οργανόγραμμα και διαμορφώσαμε τον Κανονισμό Λειτουργίας της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική έγκρισή τους.

Η δημοτική αρχή, εκπρόσωποι του Δήμου Αιγάλεω, του αναδόχου, του ΕΔΣΝΑ, αλλά και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, που όλοι μαζί δουλέψαμε για να έρθει αυτή η μέρα, είχαμε κάθε λόγο να γιορτάσουμε. Συνιστούμε σύνεση και όχι μικρότητες όταν οι θετικές εξελίξεις αφορούν όλους μας. Οι άναρθρες κραυγές θεωρούμε πως ανήκουν στο παρελθόν. Θα έπρεπε όλοι σήμερα να είμαστε περήφανοι και έτοιμοι για τα επόμενα μεγάλα βήματα προόδου, όπως η πρόβλεψη για υποδοχή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα τον επόμενο καιρό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας: Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) ξεκίνησε να υλοποιείται επί δημαρχίας Γ. Καμίνη, συνεχίστηκε κατά τη θητεία του Κ. Μπακογιάννη, ολοκληρώνεται και τίθεται σε πλήρη λειτουργία επί δημαρχίας Χ. Δούκα το 2024».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

Σχεδόν σύσσωμη η εγχώρια αριστερά έδωσε το «παρών» σε διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο, το οποίο και δόθηκε (έναντι αντιτίμου) στην κόρη του τέως βασιλιά για να πραγματοποιήσει το pre wedding party.

Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά
Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά

Oι τότε πρωταγωνιστές, τώρα με διάφορα «πατριωτικά και εθνικά» προσωπεία ανησυχούντων πρώην στη μια πλευρά ή «κεντροαριστερά και rebranded» στην άλλη, επιδιώκουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι με άλλα ονόματα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.