Πολιτικη & Οικονομια

Ψηφιακά μηνύματα και... αναλογικές ομιλίες: Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία για την κάλπη

Πώς χρησιμοποίησαν τα social media οι «6» και τι μας είπαν για το μέλλον της παράταξης

Τόνια Ζαραβέλα
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΠΑΣΟΚ: Τι μας λένε οι έξι υποψήφιοι λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής - Οι ομιλίες των αντιθέσεων και τα βίντεο στα social media

«Κυριακή κοντή γιορτή» για το ΠΑΣΟΚ και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται για τη μεγάλη προεκλογική τους ομιλία στην Αθήνα, έχοντας «σαρώσει» ήδη την περιφέρεια. Με πιο προσωπικές εξομολογήσεις όσο βαδίζουμε στην τελική ευθεία, χωρίς να αποφεύγονται οι συγκρίσεις και οι αντιπαραθέσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Δούκας και ο Μιχάλης Κατρίνης προσπαθούν όχι απλά να πείσουν τον κόσμο του κόμματος να τους ψηφίσουν σε προσωπικό επίπεδο, αλλά – ακόμη περισσότερο – να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ και την επάνοδο «του ήλιου, του πράσινου».

Η εσωκομματική μάχη βρίσκει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε άριστα … ψηφιακά αντανακλαστικά. Βίντεο στο TikTok, σποτάκια, στιγμιότυπα από την προεκλογική εκστρατεία ανεβαίνουν όλα στο διαδίκτυο, σε μία προσπάθεια το πολιτικό στίγμα των «6» να γίνει κατανοητό και σαφές κυρίως στη νέα γενιά. Το πόσο αυτό επιτυγχάνεται, θα φανεί από την προσέλευσή τους στις κάλπες της Κυριακής.

Οι «Απαράδεκτοι», ο Ψινάκης και ο …πατσάς

Εναλλακτικά (;), αλλά σίγουρα διαφορετικά χαρακτηριστικά έχει η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στα βίντεο με τις συναντήσεις τους με πολίτες, τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, συναντούμε στιγμιότυπα στα οποία στεκόμαστε λίγο παραπάνω.

O Νίκος Ανδρουλάκης μοιράζεται καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοδειών του backstage βίντεο, αλλά και στιγμιότυπα από τις συναντήσεις του με τους πολίτες.

Ο Παύλος Γερουλάνος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την προσωπική και πολιτική του διαδρομή με αρκετές φωτογραφίες από τους σταθμούς της ζωής του, ενώ επιλέγει να μεταφέρει με βίντεο τα βασικά μηνύματα της εκστρατείας του.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, από την άλλη, καταγράφηκε από το επιτελείο της να τρώει πατσά, ενώ πολλά είναι τα βίντεο που την δείχνουν καθ’ οδόν για τις περιοδείες της. Στο πλευρό της, στα περισσότερα από αυτά, ο σύζυγός της, ηθοποιός, Μάξιμος Μουμούρης.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε δύο back to back βίντεο προχωρά σε λίγο πιο προσωπικές εξομολογήσεις, μαζί με την αγαπημένη της φίλη και συμμαθήτρια, Δήμητρα Παπαδοπούλου. Αρχικά, βρέθηκε στο «Γηροκομείο» του Ηλία Ψινάκη, συστήνοντάς μας τον γιο της και μετέπειτα στην παρέα των «Απαράδεκτων» και του Σταμάτη Φασουλή, επιδιώκοντας να δείξει ένα διαφορετικό προφίλ.

Ο Χάρης Δούκας επέλεξε λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προεκλογικής περιόδου στο ΠΑΣΟΚ, να μοιραστεί ένα βίντεο για τη διαδρομή του, παραθέτοντας φωτογραφίες από τα παιδικά και τα νεανικά του χρόνια.

Και ο Μιχάλης Κατρίνης στέλνει το μήνυμά του μέσα από βίντεο στα social media, μιλώντας για το μεγάλο διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ.

Πώς βλέπουν οι «6» την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Και οι έξι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη βαθιά τους πίστη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι απλά ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές, αλλά πρώτο κόμμα και άρα η επόμενη κυβέρνηση. Ο κάθε υποψήφιος «φωτίζει» τα χαρακτηριστικά για τα οποία πιστεύει ότι είναι ο / η καταλληλότερος/η για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός.

Βασικός στόχος των «6» είναι καθημερινά να απαντούν στην κριτική που δέχονται από τους συνυποψηφίους τους, αφήνοντας τις δικές τους αιχμές για τις υποψηφιότητες των υπολοίπων, αλλά και να μιλούν για τις λύσεις που πρέπει να δοθούν στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, στηλιτεύοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν υπάρχει κόμμα καταλληλότερο για να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είμαι δυόμισι χρόνια πρόεδρος. Πείτε μου μια ήττα της Νέας Δημοκρατίας που της επέφεραν ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Κασσελάκης, για να σας πω πόσες ήττες έχει η Νέα Δημοκρατία από εμάς. Όσες φορές έχει εκτεθεί η Νέα Δημοκρατία, είναι πάντα μετά από πρωτοβουλία μας».

«Για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει από κόμμα των παρεών και των κολλητών, να γίνει κόμμα όλων των στελεχών και των πολιτών. Κόμμα του οποίου ο Πρόεδρος μπορεί να λέει “δεν έχω κομματική παρέα, δεν έχω δική μου “ομάδα”, έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες με όποιον και όποια θέλει να προσφέρει”» τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος σε πρόσφατο σποτ του, στέλνοντας το πολιτικό του στίγμα.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία που ίσως είναι και η τελευταία. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει ριζικά για να μπορεί να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας προς όφελος της κοινωνίας. Με καθαρό πολιτικό λόγο, καθαρές προτάσεις, εμφανιζόμενο με ξεκάθαρη φυσιογνωμία και αντιπολιτευτική πολιτική που αρμόζει σε ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό», σημειώνει η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Κατεβαίνω σε αυτή την ωραία εκλογική διαδικασία πιστεύοντας ότι μπορώ την επόμενη μέρα να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ, ώστε να γίνει μια μεγάλη, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν έχει προσφέρει στη χώρα. Και πιστεύω ότι μπορώ στις επόμενες εθνικές εκλογές να οδηγήσω το κόμμα μας, ώστε να είναι πρώτο κόμμα. Ο επόμενος πρωθυπουργός, η επόμενη πρωθυπουργός, θα είναι σοσιαλδημοκράτης», υπογραμμίζει η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όλα εκείνα που έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ τόνισε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Χάρης Δούκας, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι ένα από τα πρώτα του μελήματα αν αναλάβει την ηγεσία, η επανασύνδεση με τις τοπικές οργανώσεις. «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να κάνει ένα πολύ μεγάλο restart στις λειτουργίες του και να ξαναγίνει Κίνημα με Κ κεφαλαίο», είπε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Χάρης Δούκας.

«Κατεβαίνουμε υποψήφιοι, για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα καταγραφής με 13-15%. Ποιος μπορεί να κάνει αντιπολίτευση και να πείσει τους πολίτες, αυτός ο οποίος είχε την ευκαιρία και το ΠΑΣΟΚ έχασε 100.000 εκλογείς; Κάποιος άλλος που έλειπε από το ΠΑΣΟΚ πέντε χρόνια ή κάποιος που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι part time απασχόληση; Αυτά είναι ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μιχάλης Κατρίνης, ρίχνοντας τα βέλη του κατά συνυποψηφίων του.

Οι ομιλίες των αντιθέσεων

Οι κεντρικές ομιλίες των «6» έχουν ξεκινήσει. Σήμερα ο Χάρης Δούκας θα απευθύνει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Κλειστό Γήπεδο Ευελπίδων. Μία ομιλία που θα φωτίσει – σύμφωνα με πληροφορίες – τις αντιθέσεις της δικής του υποψηφιότητας έναντι των συνυποψηφίων του και θα δώσει απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα και την κριτική που δέχεται ο δήμαρχος Αθηναίων για την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, δεν θα λείπουν οι αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά και την κόντρα τους με αφορμή σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη, αλλά και κατά της κυβέρνησης μετά την έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σήμερα, Τετάρτη αναμένεται η κεντρική ομιλία του Παύλου Γερουλάνου στην Παλαιά Βουλή. Τις τελευταίες ώρες, ο Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για επίθεση από τον Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή τη δήλωση ότι «αν συνυποψήφιοί του εκδήλωναν το ίδιο ενδιαφέρον με την προεκλογική κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, στις Ευρωεκλογές, ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ να είχε φτάσει στο 20%». Ο κ. Γερουλάνος απαντά ότι «η Αθήνα είναι η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που από τις Εθνικές εκλογές μέχρι τις Ευρωεκλογές, αύξησε τον απόλυτο αριθμό ψηφοφόρων που ήρθανε και ψηφίσανε ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι παρατηρήσεις παρακινούνται από κάτι άλλο. Ο κ. Ανδρουλάκης ξέρει ότι είμαι ο μόνος που στον δεύτερο γύρο μπορεί να διασφαλίσει την αλλαγή ηγεσίας».

H Άννα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει την κεντρική της ομιλία στην Αθήνα αύριο Πέμπτη (3.10) στις 19:00 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Αθήνα την Παρασκευή (4.10). 

Οι «διαμάχες» αναμένεται να κορυφωθούν όσο πλησιάζουμε στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ.

Δείτε επίσης → Πού μπορείτε να ψηφίσετε για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ