Πολιτικη & Οικονομια

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε «κόκκινο συναγερμό» οι μονάδες ασφαλείας της ελληνική αστυνομίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Ποιες κινήσεις δρομολογεί η κυβέρνηση

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 σήμερα (2.10) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Η Αθήνα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ενώ εκτός από την ενημέρωση που θα γίνει στο ΚΥΣΕΑ για τη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, θα βρεθεί επί τάπητος και το σχέδιο απομάκρυνσης κόσμου από τις ελληνικές κοινότητες σε Λίβανο και Ισραήλ.

Tο Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο Χ, «καταδικάζει την ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ δηλώνει ότι πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση, που διευρύνει την απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, και επαναβεβαιώνει ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των πολιτών του Ισραήλ και στο δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε γνωστό ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας έκτακτης συνόδου υπουργών Εξωτερικών των κρατών- μελών στης Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως και μέσα σε λίγες ώρες.

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ποιες κινήσεις δρομολογεί η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έτοιμο σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων και από το Ισραήλ και από τον Λίβανο, το οποίο εφόσον απαιτηθεί θα ενεργοποιηθεί.

Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Βασίλη Πάλμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο.

Στην αποψινή ατζέντα αναμένεται να βρεθεί και το μεταναστευτικό, αφού με τις σειρήνες του πολέμου να χτυπούν στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει ενδεχόμενο μεταναστευτικών ροών από τον Λίβανο.