Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα εκλογικά κέντρα - Πού μπορείτε να ψηφίσετε

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς ψηφίζει ο εκλογέας στις εσωκομματικές κάλπες για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα εκλογικά κέντρα - Πού μπορείτε να ψηφίσετε - Αναλυτικές οδηγίες για το πώς ψηφίζει ο εκλογέας στις εσωκομματικές κάλπες για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7:00 π.μ. και οι κάλπες των εκλογών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα κλείσουν στις 19:00, τόσο για τον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου, εφόσον προκύψει.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ορίζεται στα 3 ευρώ και καταβάλλεται στον πρώτο γύρο, ενώ για τον δεύτερο γύρο -εφόσον αυτός χρειαστεί- δεν θα καταβάλλεται αντίτιμο. Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ έχουν μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Μάθε πού ψηφίζεις -Αναλυτικά οι λίστες με τα εκλογικά κέντρα

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, pasok.gr, και στο link «Εκλογικά Κέντρα» έχουν αναρτηθεί αναλυτικές λίστες με όλα τα εκλογικά κέντρα στα οποία μπορούν οι ψηφοφόροι να μεταβούν προκειμένου να ψηφίσουν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2007 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής της πλατφόρμας πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.

Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης νέου τύπου. Δικαίωμα ψήφου έχουν και όσοι Έλληνες είναι γεννηθέντες το έτος 2008 (είναι δηλαδή 16 ετών), οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν στην Εφορευτική Επιτροπή την ταυτότητά τους και συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου. Η ταυτοποίηση με τον ΑΜΚΑ δεν έχει εφαρμογή στις κάλπες των απόδημων.