Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: Μεγάλος stand up comedian ο Κασσελάκης

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τη βία των ανηλίκων, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δεξιά στροφή της Ευρώπης

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Μεγάλος stand up comedian ο Κασσελάκης - Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τη βία των ανηλίκων, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη δεξιά στροφή της Ευρώπης

«Ολόκληρο το πολιτικό φάσμα σε Ελλάδα και Ευρώπη στρέφεται προς τα δεξιά», τονίζει, σε πρωινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό του Action 24.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, την έξαρση των κρουσμάτων βίας στα σχολεία μεταξύ ανηλίκων αλλά και τη δεξιά τάση που επικρατεί στην Ευρώπη.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η κρίση της οικογένειας είναι πολύ μεγάλη στο δυτικό κόσμο

Για τη βία ανηλίκων: «Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έγινε μεγάλη συζήτηση για την έξαρση της βίας ανηλίκων. Είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Ένας παράγων είναι το κινητό και τα παιχνίδια βίας. Ένας άλλος παράγων είναι τα πρότυπα βίας. Ακόμη κρίσιμος παράγοντας είναι η κρίση της οικογένειας. Το φαινόμενο είναι εγκάρσιο στο δυτικό κόσμο. Εμείς αυστηροποιούμε το πλαίσιο, κυρίως ως προς τους γονείς. Είναι μια μεγάλη ευθύνη να είσαι γονέας και όλοι οι γονείς πρέπει να το έχουν αυτό υπ’ όψη.

»Για παράδειγμα, στη Γλυφάδα, είχαμε το φοβερό περιστατικό με θύμα την κοπέλα. Οι γονείς του μαθητή που προκάλεσε το επεισόδιο, δεν έχουν βγει να καταδικάσουν. Οι γονείς πού είναι σε όλο αυτό; Η φυλάκιση από μόνη της δεν είναι λύση. Η γονεικότητα σε οδηγεί και σε ευθύνες, τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνει η οικογένεια, πρέπει να αναλαμβάνουν οι γονείς. Τα παιδιά, ιδίως στην εφηβεία, χρειάζονται και μια στοργή και συνεπάγονται μια αυξημένη ευθύνη. Η κρίση της αξίας της οικογένειας είναι πολύ μεγάλη στο δυτικό κόσμο. Η διάθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δεν είναι τιμωρητική προς τα παιδιά.

»Στην εφηβεία η προσωπικότητα δεν είναι ακόμα διαμορφωμένη. Άρα, χρειάζεται μια σχετική προσοχή. Επιμένω στο ρόλο των γονέων. Εκεί βρίσκω το κύριο βάρος της ευθύνης. Οι γονείς πρέπει να ζητούν συγγνώμη από τα θύματα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων. Το σχολείο μπαίνει σε μια τάξη. Πρέπει να επαναφέρουμε την πειθαρχία στη σχολική ζωή. Η παρουσία του παιδιού στο σχολείο το κοινωνικοποιεί. Το σχολείο δεν είναι μόνο ένας βαθμός στην εξέταση».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη: « Ο Κασσελάκης είναι φανταστικός. Ο Κασσελάκης είναι stand up comedian. Φαντάζεται κανείς τον Κασσελάκη πρωθυπουργό; Δεν διακωμωδώ, διαπιστώνω. Ή φαντάζετε κανείς τον Πολάκη πρωθυπουργό;

Για μένα το μείζον είναι ότι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος άλλος πρωθυπουργήσιμος, πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εγώ ο δεξιός ο Γεωργιάδης δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Ο Κασσελάκης έκανε τον πλήρη εξευτελισμό της αριστεράς. Η αριστερά εκπροσωπει τους πιο αδύναμους. Αυτό που βλέπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά. Και ως προς τον κ. Φάμελλο, ο Φάμελλος δεν είναι γελοίος. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος».

Για τη δεξιά στροφή στην Ευρώπη: «Η Ευρώπη κάνει δεξιά στροφή. Όλο το πολιτικό φάσμα κινείται προς τα δεξιά Δείτε τι συμβαίνει με το SPD και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αυστρία η ακροδεξιά ήρθε πρώτη, γιατί υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι. Η ενεργειακή κρίση πλήττει λαϊκές μάζες και στρώματα. Δεν μπορεί να κάνει θαύματα ο Μητσοτάκης».