Πολιτικη & Οικονομια

Λαφαζάνης: Το μ΄ ένα νόμο και ένα άρθρο του Τσίπρα ήταν μια βλακεία και το ξέραμε

Ο πρώην υπουργός σχολίασε την τότε φράση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση του μνημονίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαφαζάνης: Το μ΄ένα νόμο και ένα άρθρο του Τσίπρα ήταν μια βλακεία και το ξέραμε
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Λαφαζάνης: Το μ΄ένα νόμο και ένα άρθρο του Τσίπρα ήταν μια βλακεία και το ξέραμε - Ο πρώην υπουργός σχολίασε την τότε φράση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση του μνημονίου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «One Talk» και σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε σχολίασε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το 2015.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε βλακεία τη φράση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά το απόσπασμα μίας συνέντευξής του η οποία είχε συζητηθεί υπέρ του δέοντος στην Κουμουνδούρου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4jufp7f1935)

Όντας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, είχε ερωτηθεί προ των εκλογών εάν το κόμμα του ήταν έτοιμο να κυβερνήσει. Είχε απαντήσει αρνητικά, και είχε προσθέσει το περιβόητο «ετοιμαζόμαστε».

Τι είχε απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας: «Η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό ήταν να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας, για να σταματήσει η καταστροφή. Πήραμε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Κανείς δεν είπε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα μόνο νόμο. Ας αφήσουμε αυτό το πλαίσιο της λαϊκίστικης προσέγγισης. Είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να ξεφύγει η χώρα μας από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

»Καλό είναι να θυμόμαστε ότι κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι η προσπάθεια θα ήταν εύκολος περίπατος. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο καταφέραμε να ψηφίσουμε ένα νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ωφέλεια από αυτό το νόμο. Αποκαταστήσαμε αδικίες, στους ανθρώπους της ΕΡΤ, στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες. Ταυτόχρονα ψηφίσαμε κόντρα τους Θεσμούς νόμο για τις ρυθμίσεις στις εφορείες με τις 100 δόσεις. Πήραμε μια σειρά από πρωτοβουλίες μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ας μην ωραιοποιούμε τα πράγματα, αλλά και ας μην τα μηδενίζουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Στρατηγική ευκαιρία για το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Στρατηγική ευκαιρία για το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία

ο ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει έναν σύγχρονο προγραμματικό λόγο και δεν αντιμετωπίζει την πρόκληση της πολιτικής επιβίωσης όπως πριν από μερικά χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.