Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για βία ανηλίκων: Σύντομα σε λειτουργία το Safe Youth για την προστασία των παιδιών

Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προανήγγειλε το Safe Youth για τη βία ανηλίκων - Η εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Στη βία των ανηλίκων αναφέρθηκε στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλοντας πως «σύντομα θα παρουσιάσουμε τη νέα εφαρμογή Safe Youth για να ειδοποιεί ένα παιδί όταν κινδυνεύει».

Πιο συγκεκριμένα για τη βία των ανηλίκων, ο Κ. Μητσοτάκης σχολιάζει: «Η παραβατικότητα των νέων είναι ένα ζήτημα πολυσύνθετο. Στις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά. Έχουμε δυνατότητα να σκληρύνουμε τις ποινές, ενώ θα υπάρξει ανάγκη κανονιστικής παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στη ρίζα του».

Σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «συζητάμε μια τελείως διαφορετική μεθοδολογία κατάρτισης του προϋπολογισμού και επίτευξης στόχων. Διαμορφώνεται δημοσιονομικός χώρος για στενευμένες δράσεις υπέρ του πολίτη τον επόμενο χρόνο. Έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή των δημοσιονομικών εκτροπών. Υπάρχουν οροφές δαπανών σε ετήσια βάση».

»Μας ανησυχούν οι εξελίξεις στον Λίβανο και πρώτη μας επιδίωξη είναι η αποκλιμάκωση πριν η σύρραξη γενικευτεί. Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σε μία ταχεία αποκλιμάκωση. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή κάτι που αποτυπώθηκε και τις επαφές μου στη Νέα Υόρκη» πρόσθεσε o πρωθυπουργός για το Μεσανατολικό ζήτημα.