Πολιτικη & Οικονομια

Η Άννα Διαμαντοπούλου μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Παπαδοπούλου στο «Γηροκομείο του Ηλία Ψινάκη»

Μια διαφορετική συνέντευξη και ένα ταξίδι στο παρελθόν

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Άννα Διαμαντοπούλου μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Παπαδοπούλου στο «Γηροκομείο» του Ηλία Ψινάκη» - Μια διαφορετική συνέντευξη και ένα ταξίδι στο παρελθόν

Καλεσμένη στο κανάλι του Ηλία Ψινάκη στο Youtube, βρέθηκε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Χαριλάου Τρικούπη. Στο απολαυστικό επεισόδιο συμμετείχε και η αγαπημένη ηθοποιός και φίλη και των δύο, Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου αποκάλυψε ότι γνωρίζεται με την Άννα Διαμαντοπούλου από το δημοτικό. «Είχα έρθει από την Αίγυπτο και βλέπω ένα κοριτσάκι πολύ όμορφο μελαχρινό με δύο κοτσίδες και λέω "αυτή θέλω να γίνει φίλη μου”.

»Την είδα και κατάλαβα ότι είναι παιδί από σπίτι. Έγινε η διπλανή μου στο θρανίο και αντέγραφα πάντα. Παρά το γεγονός ότι αντέγραφα από εκείνη, αυτή έπαιρνε 10 και εγώ 9. Πήγα μια μέρα στο δάσκαλο και είπα γιατί; Και μου είπε "Αυτό έχει πιο ωραία γράμματα”».

Άννα Διαμαντοπούλου: Είμαστε τόσο διαφορετικές, κι όμως, και αν έχουν περάσει τόσα χρόνια, τις πιο δύσκολες στιγμές τις έχουμε περάσει μαζί

Η Αννα Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της, θυμήθηκε μια άλλη ιστορία από το Δημοτικό: «Ήταν Χούντα και ο δάσκαλος μας έκανε εκλογές και εγώ παίρνω τις περισσότερες ψήφους και δεύτερος βγαίνει ο Άκης. Και λέει ο δάσκαλος "πρόεδρος ο Άκης και αντιπρόεδρος η Άννα”. Και λέω "γιατί, αφού έχω πιο πολλές ψήφους” και εκείνος μου είπε "είσαι κορίτσι, έχεις δει καμία γυναίκα Πρωθυπουργό, βασιλιά;”. Τότε κάναμε τη Βυζαντινή Ιστορία και του λέω "Ναι, τη Θεοδώρα”. Και εκείνος μου απαντάει ότι ήταν η γυναίκα του Ιουστιανιανού. Οπότε εγώ δεν είχα άλλο επιχείρημα πια και έβαλα τα κλάματα και βγήκα έξω από την τάξη. Από τότε νομίζω μου μπήκε στο μυαλό ότι δεν γίνεται, κάτι πρέπει να κάνω».

«Είμαστε τόσο διαφορετικές, κι όμως, και αν έχουν περάσει τόσα χρόνια, τις πιο δύσκολες στιγμές τις έχουμε περάσει μαζί», συμπλήρωσε η Δήμητρα Παπαδοπούλου στη συνέχεια, ενώ ακολούθως περιέγραψε την περίοδο που χάθηκαν.

«Εγώ ήμουν φρικιό στα Εξάρχεια και εκείνη μου είπε ότι πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: ΠΑΣΠ). Εκεί δημιουργείται ένας χάος, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία», είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Για την γνωριμία με τον Ηλία Ψινάκη

«Ήταν η γιορτή μου, ήταν η Δήμητρα καλεσμένη, έρχεται, εγώ δεν ήμουν εκεί, ήμουν στην κουζίνα, και έρχεται ο Χάρης (σ.σ. ο γιος της) τρέχοντας. Κι ενώ είχαν έρθει διάφοροι γνωστοί και διάσημοι που του Χάρη δεν του έκαναν τίποτα και μου λέει "μαμά, ήρθε ο Ψινάκης", τον οποίο εγώ δεν ήξερα».

Στη συνέχεια ο Ηλίας Ψινάκης είπε ότι στην επόμενη συνάντηση που είχαν με την Άννα Διαμαντοπούλου όταν ενώ ήταν στη ΔΕΘ, ένα αυτοκίνητο που προοριζόταν να πάρει την τότε υπουργό Διαμαντοπούλου κατέληξε να το σταματάει ο Ψινάκης και να επιβιβάζεται σε αυτό ο Valentino.

Ο Ηλίας Ψινάκης έκανε ένα συμβολικό δώρο στην Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μόλις αντίκρισε ότι το δώρο ήταν μέσα σε τσάντα πολυτελούς brand, εκείνη είπε όμως στον Ψινάκη: «Δεν πολυφοράω μάρκες». Μόλις άνοιξε την συσκευασία είδε ότι το δώρο ήταν ένα ρολόι με πράσινο καντράν με την ίδια να σχολιάζει: «Δεν θα μιλάμε πια για ώρα ΠΑΣΟΚ, αλλά για την ώρα του ΠΑΣΟΚ, που δεν σας αρέσει εσάς, αλλά για αυτό θα μιλάμε».

Προ τέλος του βίντεο, στο σπίτι του Ηλία Ψινάκη καταφτάνει και ο γιος της Άννας Διαμαντοπούλου, Χάρης για να την παραλάβει, ο οποίος έχει γράψει στίχους για τρία τραγούδια του Κωνσταντίνου Αργυρού και εξήγησε πως προέκυψε η ιστορία με τα στιχάκια. 

«Ευθύνεται η μάνα μου που γράφω. Με είχε στις Βρυξέλλες και εγώ ήμουν παιδί, βαριόμουν. Πόσο να αντέξω; Και πήγαινα και της έλεγα "βαριέμαι". Στην αρχή μού έλεγε κάτι κουλά, μέτρα τα πλακάκια που έχει η αίθουσα, μέτρα πόσοι φοράνε κόκκινη γραβάτα, κι όταν τελείωναν όλα αυτά -μου έλεγε- πάρε τη λέξη "ψαλίδι" και γύρνα με 10 λέξεις που ομοιοκαταληκτούν», είπε ο Χάρης.

«Αυτό κράτησε χρόνια και ήταν αστέρι, μπορούσε σε ένα λεπτό να σου πει 30 λέξεις», σχολίασε η Άννα Διαμαντοπούλου, με τον γιο της να συμπληρώνει «έμεινε το μυαλό μου να δουλεύει έτσι και έγραφα».

Το βίντεο - έκπληξη της Άννας Διαμαντοπούλου με «Απαράδεκτους» και Φασουλή για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο - έκπληξη για τις επικείμενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος Άννα Διαμαντοπούλου συζητά με τον Σταμάτη Φασουλή, τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Μπέζο.

Οι τέσσερίς τους γευματίζουν σε κάποιο εστιατόριο και συζητούν. Η Άννα Διαμαντοπούλου τους εξηγεί τη σημασία των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου να την πειράζει λέγοντας: «Πολλά δεν λέει;».