Πολιτικη & Οικονομια

Το μήνυμα της Μιλένας Αποστολάκη για τη σπατάλη φαγητού

Οι Έλληνες είμαστε πρωταθλητές στη σπατάλη μαζί με τη Μάλτα και την Πορτογαλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μήνυμα της Μιλένας Αποστολάκη για τη σπατάλη φαγητού στο TikTok
Το μήνυμα της Μιλένας Αποστολάκη για τη σπατάλη φαγητού στο TikTok © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μιλένα Αποστολάκη: Το μήνυμά της για τη σπατάλη φαγητού - Το βίντεο στο TikTok

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη του Φαγητού, που είναι καθιερωμένη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 29 Σεπτεμβρίου η Μιλένα Αποστολάκη έστειλε μέσα από τον λογαριασμό της στο TikTok το δικό της μήνυμα για τα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια.

Η πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσα από το βίντεο που ανήρτησε δίνει συμβουλές για αξιοποίηση των περισσευμάτων των τροφών, δεδομένου ότι οι Έλληνες είμαστε πρωταθλητές στη σπατάλη, μαζί με τη Μάλτα και την Πορτογαλία.

«Κάθε μέρα πετάμε περίπου μισή μερίδα τροφή. Κάθε ελληνική οικογένεια πετάει 80 κιλά τρόφιμα κάθε χρόνο. Είμαστε πρωταθλητές στη σπατάλη μαζί με τη Μάλτα και την Πορτογαλία. Τι να κάνουμε: Ψωνίζουμε με μέτρο αυτά που χρειαζόμαστε. Κοιτάμε τις ημερομηνίες λήξης. Αξιοποιούμε τα περισσεύματα του χθες για ένα ωραίο πιάτο σήμερα. Και πετάμε τα υπολείμματα τροφών στον καφέ κάδο, αν έχουμε δίπλα μας. Καφέ κάδο θα έπρεπε να έχουμε σε κάθε γειτονιά. Αλλά στην τελική, ευκαιρία για βόλτα με ή χωρίς σκύλο!», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αποστολάκη.

Δείτε το βίντεο της Μιλένας Αποστολάκη:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.