Πολιτικη & Οικονομια

Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο: «Εγώ δεν είμαι γυμνοσάλιαγκας σαν εσάς»

H απάντηση του βουλευτή Πειραιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον βουλευτή Μαρκόπουλο

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην ολομέλεια της Βουλής, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο, να έχουν μία έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

Το πολιτικό κλίμα πυροδοτήθηκε, όταν η  Zωή Κωνσταντόπουλου - κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - σχολιάζοντας την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια» που κατέθεσαν οι 11 βουλευτές της ΝΔ, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, έκανε λόγο για «παλικαράδες», συμπληρώνοντας ότι η ίδια και το κόμμα της δεν είναι σαν αυτούς.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Μαρκόπουλου, που έσπευσε να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του φωνάζοντάς της από τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ότι αυτούς που χαρακτηρίζει έτσι «είναι ψηφισμένοι από τον ελληνικό λαό» αντίθετα από τους βουλευτές της που είναι όλοι διορισμένοι από την ίδια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου του επιτέθηκε προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των Τεμπών, λειτούργησε ως «πρόσωπο για τις βρώμικες δουλειές» προσθέτοντας ότι «εγώ δεν είμαι γυμνοσάλιαγκας σαν εσάς».

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την συμπεριφορά της, κάνοντας λόγο για «μπούλιγνκ» εναντίον βουλευτών.

Ο προεδρεύον του Σώματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναγκάστηκε να παρέμβει για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να μην διαγραφεί τίποτα από τα πρακτικά της Βουλής.