Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: 9.000 συλλήψεις ανηλίκων το 2024, αύξηση 50%

«Πρέπει να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη» σημειώνει ο υπουργός για τη βία μεταξύ ανηλίκων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Χρυσοχοΐδης: 9.000 συλλήψεις ανηλίκων το 2024, αύξηση 50% στις συλλήψεις © ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη βία μεταξύ ανηλίκων και την αύξηση των συλλήψεων

Για αύξηση 50% στις συλλήψεις για περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να κάνει λόγο για αύξηση 50% στις συλλήψεις.

«Η βία μεταξύ των ανηλίκων δεν είναι ένα αστυνομικό θέμα, αλλά ένα κοινωνικό ζήτημα», υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε έξαρση αλλά μία μείωση στα περιστατικά. Υπάρχει αύξηση των συλλήψεων». Όπως είπε ο υπουργός, το 2023 η αστυνομία συνέλαβε 6.150 περίπου ανήλικους δράστες, ενώ το 2024 σχεδόν 9.000 (8.978), δηλαδή περίπου 50% αύξηση, ενώ τα περιστατικά είναι περίπου 20% λιγότερα.

Χρυσοχοΐδης: Το παραβατικό παιδί έχει μία ιστορία πίσω του

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη, οι γονείς, όπως και όλη η κοινωνία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν εμφανίζεται ξαφνικά ένα παραβατικό παιδί. Το παιδί το παραβατικό έχει μία ιστορία πίσω του. Έχουν γίνει καταγγελίες στο σχολείο, στη γειτονιά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαχείριση και κάποια στιγμή αυτό θα εκραγεί».

«Πολλοί γονείς μαθαίνω ότι νιώθουν και μία περηφάνια που το παιδί έχει αυτές τις ικανότητες να δέρνει ή να κακοποιεί άλλα παιδιά. Θέλω να πω ότι όλα αυτά συνδέονται με ένα ιστορικό, με την οικογένεια, τους γονείς, την ανοχή που δείχνουν οι γονείς στην παραβατικότητα και ούτω καθεξής» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4fzw0hts9wh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.