- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα για Ανδρουλάκη, ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ
Στο 24% κινείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα για Ανδρουλάκη, ντέρμπι στον ΣΥΡΙΖΑ - Στο 24% κινείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
Κυρίαρχη αλλά με απώλειες εξακολουθεί να είναι η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata, με το ΠΑΣΟΚ να έρχεται δεύτερο και τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ να δίνουν μάχη για την τρίτη θέση.
Στην δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV φαίνεται μια υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, που «παραδίδει» τη δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ, ενώ καταγράφει και τις τάσεις στο εσωτερικό των κομμάτων της κεντροαριστεράς, ενόψει των εκλογών που ακολουθούν.
Δημοσκόπηση Proratα: Στο 24% κινείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 24%. Την ίδια ώρα το άθροισμα των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης, της Νίκη και της Φωνής Λογικής φτάνει στο 17,5%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να δίνουν μάχη επικράτησης στη ζώνη του 9 με 10%.
Ένα εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι ότι στην κατηγορία όσων δηλώνουν ότι δύσκολα βγάζουν τον μήνα (21% του συνόλου των ερωτηθέντων), πρώτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 14%, δεύτερο το ΚΚΕ με 13% και ακολουθεί τρίτη η ΝΔ με 12,5%.
Δημοσκόπηση Proratα: Το προβάδισμα Ανδρουλάκη
Στο ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο εμφανίζεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 22% και την Άννα Διαντοπούλου με 21%. Στο 15% καταγράφεται ο Παύλος Γερουλάνος, 4% αποσπά η Μιχάλης Κατρίνης και 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί σύμφωνα με την έρευνα προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο, υπερέχοντας του Χάρη Δούκα (45% έναντι 38% του Δημάρχου Αθηναίων) και της Άννας Διαμαντοπούλου (44% έναντι 38%), όπως και του Παύλου Γερουλάνου (48% έναντι 37%).
Στα επίπεδα του 10% εμφανίζονται όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλουν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Σημειώνεται ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.
Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλες είναι οι μετατοπίσεις που καταγράφει η Prorata, με το 47% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος και το 63% να θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς.
Σε σχέση με τις εσωκομματκές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να προηγείται με 28%, το σύνολο ωστόσο όσων υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες Φάμελλου και Γεροβασίλη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την επέκταση του θεσμού μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά
Όσα αλλάζουν από τον Ιανουάριο - Όφελος για εκατομμύρια πολίτες
Αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων
Παρόντες στο περιστατικό ήταν τουλάχιστον άλλοι έξι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκπροσώπησε την Ευρωζώνη στη συνεδρίαση
Η μηνιαία κλήρωση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ανέδειξε 556 τυχερούς
Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η οριστική μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τον «διάλογο» στον πρωτογενή τομέα, τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και την απουσία νησιωτικών πολιτικών
«Το βιβλίο είναι απολύτως πρωτότυπο και δικό μου και κανενός άλλου», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Αιχμές από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών για την ακρίβεια, τα πρόστιμα αισχροκέρδειας και τον ρόλο της νέας Αρχής
Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν
Εγκρίθηκε από τη Βουλή η πρόταση του Τάκη Θεοδωρικάκου
«Τώρα βρίζει τους πάντες με ψέματα, επιτέθηκε σε σύζυγο υπουργού»
Πέρασε και η τροπολογία με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές δανείων σε ελβετικό φράγκο ψηφίσθηκε
Οι ανακοινώσεις και οι διευκρινίσεις για το πάγιο ύδρευσης και το πάγιο αποχέτευσης
Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ - Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Πώς γίνεται ο σύντροφος Πολάκης να είναι ο μόνος συνεπής
Αναβάθμιση υπηρεσιών για διευκόλυνση των φορολογούμενων
«Πριν 2 ημέρες ήπια 2 ποτήρια κρασί» αναφέρει σε ανάρτησή του
Τι περιλαμβάνει η πρώτη πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.