Πολιτικη & Οικονομια

Γερουλάνος: «Στο ντιμπέιτ φάνηκε η συντεταγμένη πορεία του ΠΑΣΟΚ»

«Δεν φοβάμαι τη διάσπαση» είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερουλάνος για ντιμπέιτ: Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συντεταγμένα
Γερουλάνος για ντιμπέιτ: Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συντεταγμένα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γερουλάνος: Η συνέντευξη του υποψήφιου για την ηγεσία του κόμματος μετά το ντιμπέιτ

Το χθεσινό ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων αρχηγών στο στούντιο της ΕΡΤ για την «επόμενη μέρα» του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο Παύλος Γερουλάνος, εκτιμώντας ότι εξήχθησαν συμπεράσματα από τους ψηφοφόρους.

«Το χθεσινό ντιμπέιτ ήταν μακρύ, 3 ώρες περίπου. Νομίζω βγήκαν συμπεράσματα. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται συνταγμένα, έχει προοπτική και την επόμενη ημέρα, παρ’ ότι υπήρχαν αρκετά χτυπήματα δεξιά και αριστερά, θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε και να παλέψουμε μαζί για την κοινωνία», είπε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για το δίλημμα που ο ίδιος ανέφερε ως «επιλογή νίκης ή ήττας», ο κ. Γερουλάνος σχολίασε: «Επιλογή νίκης είναι επιλογή μιας ηγεσίας που έχει εμπειρία, έχει σχέδιο, ενώνει, κάνει τη μεγάλη διεύρυνση που θέλουμε και προς την Αριστερά και το κέντρο και προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι μια επιλογή νίκης, μια επιλογή που μπορεί να δημιουργήσει δυναμική, να προκαλέσει τον κύριο Μητσοτάκη σε μια εκλογική μάχη».

Γερουλάνος: Πρέπει να είναι βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διότι εκεί δίνονται οι μεγάλες μάχες

Ο Παύλος Γερουλάνος ρωτήθηκε για όσα ανέφερε για την Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «λείπει 11 χρόνια από τις μάχες», αλλά και τον Χάρη Δούκα ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία όντας παράλληλα δήμαρχος Αθηναίων. «Υπήρχαν σημεία έντασης πάνω σε πολιτικά ζητήματα και όχι σε προσωπικά», σχολίασε και επανέλαβε: «Πρέπει να είναι βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διότι εκεί δίνονται οι μεγάλες μάχες. Εκεί φαίνεται η διαφορά σου από τον πρωθυπουργό. Εκεί φαίνεται αν το κόμμα έχει θέσεις. Αν οι θέσεις σου είναι καλύτερες από τον άλλων κομμάτων. Η εμπειρία μας δείχνει ότι δύο φορές είχαμε σε κόμματα αρχηγούς που δεν ήταν βουλευτές: Η μία ήταν σε εμάς με τον κ. Ανδρουλάκη που γρήγορα εξατμίστηκε η δυναμική του και η άλλη με τον κ. Κασσελάκη που αμφισβητείται συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει 40 κομμάτια».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι αν κερδίσει εκείνη, θα μπορούσε ο Παύλος Γερουλάνος να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Αυτό ήταν άκομψο από τη μεριά της γιατί δεν ξεχωρίζεις τους συνυποψήφιους, και προσβάλει και αυτόν που ξεχωρίζεις και τους υπόλοιπους που αφήνεις απέξω. Δεν πιστεύω σε τέτοιους τακτικισμούς».

«Δεν φοβάμαι τη διάσπαση, δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ»

Ερωτηθείς γιατί να επιλέξει κάποιος τον Παύλο Γερουλάνο, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Έχω ένα σχέδιο που δεν το έφτιαξα το καλοκαίρι ούτε το έφτιαξαν συνεργάτες μου. Είναι ένα σχέδιο 7 ετών και συνέχεια το επικαιροποιώ, τελευταία φορά πριν δύο χρόνια. Το δεύτερο είναι ότι διαθέτω εμπειρία και στην πολιτική και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, φθάνει με τους πολιτικούς που δεν ξέρουν πώς λειτουργεί η αγορά και παίρνουν αποφάσεις λες και βρίσκονται σε άλλη χώρα. Τρίτον, ότι διασφαλίζω την ενότητα. Το έχω κάνει όλη μου τη ζωή και η στάση μου το έχει δείξει και φάνηκε και στο debate. Μέσω αυτής της διαδικασίας μπορείς να κάνεις αμφίπλευρη διεύρυνση και να κερδίσεις τις επόμενες εκλογές.

»Δεν φοβάμαι τη διάσπαση, δεν υπάρχουν τέτοιες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αν θα μείνουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορώ να σας το διασφαλίσω παρά για τον εαυτό μου, έχω μείνει σε δυσκολότερες περιπτώσεις. Θα είμαι εδώ να δίνω τις μάχες. Εδώ είμαι και εδώ θα μείνω. Το να έχεις μια αποχώρηση επειδή κάποιος δεν βγήκε πρόεδρος, μπορεί να την έχεις, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό το καθιστά μια διάσπαση όπως την εννοούμε, όταν ένα ολόκληρο κομμάτι του κόμματος φεύγει και κάνει κάτι άλλο» πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.

Ερωτηθείς για τον ποιον θα στηρίξει σε περίπτωση που δεν περάσει στον δεύτερο γύρω των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε: «Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο στο μυαλό μου και δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε κανενός υποψηφίου. Δίνουμε μια μάχη με όλες μας τις δυνάμεις και ο μόνος τρόπος να την κερδίσεις είναι να το πιστεύεις βαθιά μέσα σου. Αυτό που βλέπω έξω στην κοινωνία είναι μια θετική ανταπόκριση και στο σχέδιο που καταθέτω και στη διαφοροποίηση της υποψηφιότητάς μου».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4f42pj1ztwh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.