Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: «Δεν είσαι Μιτεράν» - Δούκας: «Αυτό που έκανες σήμερα είναι μεγάλη απρέπεια»

Κόντρα πριν το τέλος του ντιμπέιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ντιμπέιτ Νίκος Ανδρουλάκης σε Χάρη Δούκα: Δεν είσαι Μιτεράν - Η ένταση πριν το τέλος της τηλεμαχίας

Ο Χάρης Δούκας δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και τον Μιχάλη Κατρίνη για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρότι είναι δήμαρχος Αθηναίων. Απαντώντας σε προηγούμενη τοποθέτηση, ο Χάρης Δούκας είπε στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι όταν του προτάθηκε να είναι υποψήφιος δήμαρχος, κάποιοι είπαν ότι ήταν τρελός που θα έπαιρνε αυτήν την ευθύνη μόλις δύο μήνες πριν τις εκλογές. 

«Ουδέποτε είπε κάποιος ότι ο κ. Δούκας είναι ο τρελός που ανέλαβε την ευθύνη. Υπήρχαν τρεις υποψηφιότητες, επιλέξαμε την ανανέωση», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Χάρη Δούκα να απαντά: «Ναι μπορεί ένας υποψήφιος να είναι και δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος. Θέλω να ενισχύσω τις διεκδικήσεις της Αθήνας σε μία κυβέρνηση που είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντί μου. Δεν έθεσες θέμα όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος ο Καμίνης».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης του ανταπάντησε: «Δεν είσαι Μιτεράν και ευτυχώς για όλους εμάς δεν είσαι ούτε Ερντογάν», με τον κ. Δούκα να απαντά ότι «είναι απρέπεια αυτό που έχεις κάνει σήμερα»

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τον Χάρη Δούκα ότι δεν εκφράζεται με ειλικρίνεια: «Λέω την αλήθεια και αυτό που λέει η καρδιά μου. Όλα που λες ξανασκέψου τα και την επομένη ήμερα των εκλογών, θα έχεις χρόνο». 

Η κόντρα Ανδρουλάκη - Δούκα: Όσα είχαν προηγηθεί στο ντιμπέιτ 

Στην τελευταία ενότητα του ντιμπέιτ μεταξύ των 6 υποψηφιών του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «ΠΑΣΟΚ: Επόμενη Μέρα», ο πρόεδρος της Χαριλάου Τρικούπη πήρε δεύτερος το λόγο όπου ερωτήθη για την ανανέωση της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Εχουμε μήνες μπροστά μας για την προεδρική εκλογή, είπε ο κ.Ανδρουλάκης στο ντιμπέιτ, ερωτηθείς αν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την κυρία Σακελλαροπούλου. Θα δούμε το πρόσωπο. Εχουμε πρόβλημα με τους θεσμούς. Εχουμε έναν πανίσχυρο πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή. Οχι, δεν έκανα πρόταση μομφής για ένα πρωτοσέλιδο, έκανα για τους 57 νεκρούς», είπε προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Γιαννακοπούλου.

-Θα υπερψηφίζατε πρόεδρο από την κεντροδεξιά;

-Με τον κ.Μητσοτάκη όλα θα τα δούμε. πρέπει να αποκτήσουμε θεσμικά αντίβαρα.

- Κινητοποίησες τους 270.000 που μας τίμησαν το 2021; ρώτησε ο Χάρης Δούκας τον Νίκο Ανδρουλάκη.

- Χάραξα μια στρατηγική που είχε χαραχθεί εκ των προτέρων από την Φώφη Γεννηματά για πολιτική αυτονομία. Επένδυσα στην ανανέωση, το ΠΑΣΟΚ ήταν γηρασμένο κόμμα και μου κάνει εντύπωση πώς ρωτάς εσύ ο πιο ευνοημένος, που αν δεν σου είχα κάνει πρόταση δεν θα είχες εκλεγεί δήμαρχος.

«Εχουμε παλέψει και οι δύο δε μου αρέσει η διατύπωση περί ευνοημένου Αλλα έλεγες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Ελεγες ότι δεν πήγαμε καλά και μετά βγήκες και είπες ότι είσαι ευχαριστημένος», απάντησε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης → Πώς βλέπει το «Χ» το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.