Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου σε Κατρίνη: Δεν με παρακολουθείτε, διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου

Κόντρα στο ντιμπέιτ και μπαράζ ερωτήσεων στην υποψήφια πρόεδρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ντιμπέιτ ΠΑΣΟΚ: Κόντρα Άννας Διαμαντοπούλου - Μιχάλη Κατρίνη και μπαράζ ερωτήσεων στην υποψήφια πρόεδρο

Μπαράζ ερωτήσεων δέχθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου στη θεματική ενότητα για το Κράτος, τους Θεσμούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την υποψήφια πρόεδρο να απαντά αιχμηρά στον συνυποψήφιό της, Μιχάλη Κατρίνη, υποστηρίζοντας ότι καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της διαστρεβλώνει τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν. 

Η Άννα Διαμαντοπούλου ρωτήθηκε αν υπήρξε ή όχι σκάνδαλο υποκλοπών και αν υπήρξε επιεικής προς την κυβέρνηση για τα Τέμπη, «Το χαρακτήρισα μείζον θέμα με ανάρτησή μου» και σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποδώσει ευθύνες. Μάλιστα, η υποψήφια πρόεδρος σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει χειραγώγηση των θεσμών και αυτό ισχύει και στα Τέμπη». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρώτησε την κ. Διαμαντοπούλου αν θεωρεί ακόμη ότι κακώς βάλλεται ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές. Η υποψήφια πρόεδρος απάντησε ότι δεν το πιστεύει πια και επανέλαβε ότι η σκευωρία έπρεπε να αποκαλυφθεί από τη δικαιοσύνη. «Όταν ήρθαν στοιχεία ήμουν κι εγώ απόλυτη», είπε. 

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας ρώτησε για την τραγωδία των Τεμπών και σημείωσε ότι με προηγούμενες δηλώσεις της έγιναν σωσίβιο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Οι παθογένειες στον ΟΣΕ είναι γνωστές από χρόνια, και όσο κι αν υπάρχει συνολικά πρόβλημα, υπάρχει». Σε ό,τι αφορά το αν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν απολύτως αποτυχημένη.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, τέλος, σημείωσε ότι μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Άννα Διαμαντοπούλου ήρθαν δηλώσεις κατά της κυβέρνησης, με την κ. Διαμαντοπούλου να απαντά ότι μάλλον ο κ. Κατρίνης δεν την παρακολουθεί: «Διαστρεβλώνετε συστηματικά της δηλώσεις μου» απάντησε.