Πολιτικη & Οικονομια

Ντιμπέιτ: Kόντρα Ανδρουλάκη - Γερουλάνου για τα κόκκινα δάνεια

Τι ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ντιμπέιτ: Βολές Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη για τα δάνεια

Δώδεκα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης αναπτύσσουν τις θέσεις τους σε έξι θεματικές ενότητες στο ντιμπέιτ μεταξύ τους. 

Η πρώτη ερώτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη έφερε και την πρώτη αντιπαράθεση του αποψινού debate. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς ρώτησε τον νυν πρόεδρο σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και πώς βλέπει το γεγονός πως κάποιοι θεωρούν ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αντιπολίτευση, μετά και το θέμα των «11» της ΝΔ.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι είναι «juicy» η υπόθεση των 11, αλλά απέρριψε τα περί μη ύπαρξης αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου πολλούς μήνες πριν από τους 11, την είχε ετοιμάσει ο κ. Σπυράκος». Πρόσθεσε ότι «καταθέσαμε σήμερα ξανά τροπολογίες για προστασία πρώτης κατοικίας, ακατάσχετο αγροτικής περιουσίας και ο δανειολήπτης να μπορεί να κάνει προσφορά πριν το δάνειο του πουληθεί στο fund και βέβαια το θέμα του ελεβετικού φράγκου που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες.

Σε αυτό το σημείο, κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στο δανειολόγιο και ρώτησε τον πρόεδρο αν είνα ένα μέτρο που το ΠΑΣΟΚ θα υιοθετούσε. «Το μέτρο αυτό είναι ήδη στο πρόγραμμά μας και το έχουμε δώσει στη δημοσιότητα πριν τις εκλογές», απάντησε ο Ν. Ανδρουλάκης και επέμεινε ότι «η πρόταση λέει να μπορεί να παρακολουθήσει το χρέος του με διαφάνεια».

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου προς τον Παύλο Γερουλάνο εάν θα προτείνει μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους μισθωτούς και σε ποιους θα επιβάλλει φόρους, ο ίδιος απάντησε: «Φορολογούμε το επάγγελμα και όχι το εισόδημα. Αυτό ειναι άδικο. Το κρατος εχει αποτύχει να θέσει σωστούς ελέγχους και να διασταυρώσει τα στοιχεία. Δεν κανουμε τα απλά για να ξέρουμε ο άλλος τι βγάζει.

«Για να πατάξεις τη φοροδιαφυγή, ο καλύτερος τρόπος είναι οι επαγγελματίες να ζητάνε παντού αποδείξεις. Πρεπει να έχεις τα έσοδα για να μπορείς να κάνει την άλλη μέρα μειώσεις. Το κράτος ευθύνεται για ότι αποτυγχάνουμε», ανέφερε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε τον λόγο και ρώτησε τον Π. Γερουλάνο γιατί αυτές οι θέσεις που ανέπτυξε τώρα ο Π. Γερουλάνος δεν τις είχε καταθέσει πριν τις βουλευτικές  εκλογές. «Δεν τις κατέθεσα τώρα, τις κατέθεσα πριν 7 χρόνια και ήταν διαθέσιμο  και επικαιροποιημένο  Ειδικά για το δανειολόγιο: Tα πράγματα εξελίσσονται και ειναι μια νέα πρόταση».