Πολιτικη & Οικονομια

Μισός Αιώνας Δημοκρατίας: Τιμητική βράβευση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum η τελετή που φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μισός Αιώνας Δημοκρατίας: Τιμητική Βράβευση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο του 12ου Athens Democracy Forum.

Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απονεμηθεί το Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών, σε μια τελετή που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum και η οποία φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Ελλάδα γιορτάζει τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974.

Το βραβείο που θεσμοθετήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων το 2016, θα απονεμηθεί στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας έτσι την ηγεσία και τις αξίες που ενισχύουν την ελληνική δημοκρατία.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Omar van Reneen, που έχει ηγηθεί σημαντικών πρωτοβουλιών για τα δικαιώματα των LGBTQI+ στη Ναμίμπια, θα τιμηθεί με το Βραβείο Kofi Annan NextGen Democracy. Ο Omar προωθεί σημαντικές αλλαγές στις πολιτικές της χώρα του, ενισχύοντας την αποδοχή, παρά τις σημαντικές αντιστάσεις που αντιμετωπίζει. Το βραβείο, που απονέμεται από το Democracy & Culture Foundation και το Ίδρυμα Kofi Annan, θα αναγνωρίσει τις ακούραστες προσπάθειές του για μια πιο συμπεριληπτική δημοκρατία.

Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Athens Democracy Forum, σε συνεργασία με το Apolitical Foundation, θα αναδείξει τη νέα γενιά πρεσβευτών της δημοκρατίας στο Democratic Innovators Politicians' Hall of Fame, τιμώντας νέους ηγέτες και πρωτοπόρους στον τομέα της δημοκρατίας, όσους έχουν δουλέψει ενεργά για την ανανέωση των πολιτικών συστημάτων, αξιοποίησαν την τεχνολογία ενώ υπερασπίζονται τη διαφάνεια, την ευθύνη και τη συμπερίληψη.