Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας: Η ευρωπαϊκή προοπτική συναρτάται με την τήρηση των διεθνών συμφωνιών

Στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Γεραπετρίτης: Σωστή η αντίδραση στην αναφορά «Μακεδονία» - Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών όταν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας.
© Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Timcho Mucunski είχε νωρίτερα σήμερα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Βορειομακεδόνα ομόλογο του πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς, διασυνοριακής και περιφερειακής συνεργασίας. Κατά τη συζήτηση, τονίσθηκε από τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών ότι η ευόδωση της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας, συναρτάται από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το κοινοτικό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, μεταξύ των οποίων η προσήλωση σε διεθνείς συμφωνίες όπως η Συμφωνία των Πρεσπών και από την τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.

Το πρόγραμμα Γ. Γεραπετρίτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, θα λάβει μέρος στην τριμερή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Θα έχει, επίσης, χωριστές διμερείς συναντήσεις με την Κοσοβάρα ΥΠΕΞ και τους ομολόγους του του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, του Λιβάνου και της Υεμένης.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παρακαθίσει, τέλος, στο διατλαντικό δείπνο υπουργών Εξωτερικών, το οποίο διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Antony Blinken και είναι προσκεκλημένοι οι υπουργοί Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.